De TrosKompas Oeuvre Award 2018 is voor Willeke Alberti! De zangeres kreeg de prijs vrijdagavond 7 december, tijdens de opnames van het Muziekfeest van het Jaar, uit handen van haar zoon Johnny de Mol. Edsilia Rombley en Ruth Jacott eerden Willeke vlak voor de uitreiking met één van haar grootste hits Samen Zijn.  

Jury commentaar

We zijn als jury zeer verheugd om de prijs dit jaar toe te kennen aan Willeke Alberti. Onvermoeibaar en nog immer geweldig bij stem zingt ze al decennia die onvergetelijke liedjes die zo in ons collectief geheugen gegrift staan. Willeke is een rasartiest met een rijk muzikaal repertoire. Ze ademt muziek, beleeft ‘een leven als een lied’, zoals ze het zelf vaak noemt”, aldus de juryleden AVROTROS-deejay Daniël Dekker, Paul Siteur van Sterren NL en Edger Hamer, hoofdredacteur van TrosKompas.

Daarnaast is Willeke met haar warme persoonlijkheid ook nog eens zeer maatschappelijk betrokken. In 2001 heeft ze de Willeke Alberti Foundation opgericht met als doel het organiseren van uiteenlopende muzikale culturele activiteiten om het welzijn van senioren en zieken in verpleeginstellingen en verzorgingshuizen te verbeteren. Dit jaar is het precies zestig jaar geleden dat ze haar eerste plaatje opnam, ‘Zeg Pappie Ik Wilde U Vragen’ (1958), een duet met haar vader Willy. Er is geen mooier moment dan nu om de TrosKompas Oeuvre Award toe te kennen aan deze Grande Dame van de Nederlandse muziek.”

De winnaars sinds 2010 zijn:
2010: Peter Koelewijn
2011: George Baker
2012: Jan Smit
2013: Rob de Nijs
2014: Pierre Kartner
2017: René Froger

De uitreiking van de award was op 31 december te zien bij Het Muziekfeest van het Jaar om 22:25 uur op NPO 3.
Verwacht een avond vol spectaculaire optredens en muzikale verrassingen. De grootste artiesten van Nederlandse bodem brengen klassiekers, hits en meezingers ten gehore, begeleid door het Groot Symfonisch Marcel Fisser Orkest. De show is een feest van herkenning voor jong en oud.

Line-up
Tijdens het Muziekfeest van het Jaar kun je genieten van optreden van o.a: André Hazes, Jan Smit, Jeroen van der Boom, Samantha Steenwijk, Frans Bauer, Frans Duijts, Tino Martin, Django Wagner, Gerard Joling, Ruth Jacott, Willeke Alberti, Yves Berendse, Kenny B, Rob De Nijs, John West, Romy Monteiro, Danny de Munk, De Alpenzusjes, Edsilia Rombley, Gebroeders Ko, Henk Dissel, Het Feestteam, Jannes, Snollebollekes, Julia van Helvoirt, Jimi Bellmartin, Peter Beense, Stef Ekkel en Rene Karst!

2Doc Telkens Weer terugkijken

Deel dit artikel