De AVROTROS Scenarioprijs werd maandagavond 25 juni uitgereikt aan Denise Rebergen.

De prijs is in 2016 door AVROTROS in het leven geroepen om jong scenariotalent te stimuleren. Studenten van de Nederlandse Filmacademie kunnen meedingen voor de prijs. Denise heeft met de scenarioprijs een beurs gewonnen voor een internationaal georiënteerde schrijfopleiding- of training. Dit jaar bestaat de jury uit Oscar van Woensel, Shariff Korver, Astrid van Keulen en Ellen Dorrestein. Zij hebben alle scenario’s aandachtig doorgelezen.
 

Motivatie
In ‘Boom’ van Denise Rebergen maken we kennis met een magisch realistische wereld waarin bomen personages blijken en een rol kunnen spelen in de ontwikkeling van een kind. De jury kijkt bij het uitreiken van deze prijs niet alleen naar het scenario, maar ook naar de plannen en motivaties die de student heeft voor na het afstuderen. De AVROTROS Scenarioprijs 2018 gaat dit jaar naar Denise, omdat de schrijver een duidelijk doel voor ogen heeft, zowel met het scenario als met het plan voor de ontwikkeling. Rebergen schrijft in haar motivatie duidelijk wat ze met het prijzengeld zou willen doen en hoe ze zich verder wil ontwikkelen als schrijver.
 

In 2016 ging de prijs naar Saar Ponsioen met 'Grijs is ook een Kleur' en in 2017 won Randy Oost met het scenario 'Sirene'.

Deel dit artikel