We leveren onszelf graag over aan De Komst van Het Vaccin. Maar de optimistische voorspelling van een handjevol onderzoekers daargelaten lijkt het erop dat we zonder vaccin de winter moeten overleven. Wat kun je zelf doen?

Prof. dr. Harry Wichers oppert het illustere idee om gezonder te gaan leven, met inachtname van de voedingsrichtlijnen. Iets waar tot nu toe slechts 2 procent van de Nederlanders in slaagt. Op hoop van zegen.

Terugluisteren: Zonder vaccin de winter door

Verder in dr Kelder en Co: 

Wie is de Nederlandse eindbaas in Brussel?

In de Europese Raad zitten alle regeringsleiders van de lidstaten en zij stippelen gezamenlijk de koers van de Unie uit. Dat betekent een dubbele pet: de belangen van Europa zijn niet altijd gelijk aan de belangen van een land. Dr. David Nederlof onderzocht de haken en ogen aan de Europese Raad. Die dubbele pet leidde in de Nederlandse politiek tot heel wat kift. Want wie gaat er eigenlijk over Europa, is dat de premier of de minister van Buitenlandse Zaken?

Terugluisteren

Alternatieve media: een zoektocht naar bevestiging

Gezond Verstand, een tijdschrift met een alternatieve kijk op het nieuws ligt tegenwoordig in de schappen van Bruna en Ako. En dan is er ook nog De Andere Krant, die ook huis-aan-huis verspreid wordt. Complottheorieën tieren welig online en vinden nu dus ook hun weg naar de boekhandel.

Waarom opeens die behoefte aan een andere interpretatie van feiten? Hebben de mainstream media de boot gemist? Waar komt de hunkering naar bevestiging van theorieën vandaan? Henri Beunders, emeritus hoogleraar publieke opinie geeft inzicht in de processen achter deze publicaties.

Terugluisteren

Uitzending van dr Kelder en Co, zaterdag 31 oktober, Vondel CS, 13.00 – 14.00 uur, NPO Radio 1
Gasten: Prof. dr. Harry Wichers, dr. David Nederlof, dr. Henri Beunders

Deel dit artikel