Als het over de ouderenzorg gaat klinkt regelmatig de roep om meer geld. Anders blijft de urine langs de enkels lopen en komen onze ouderen nooit meer buiten. Vaak wordt nog niet eens gekeken naar de enorme groei van het aantal ouderen.

Waar er nu al veel geld bij moet, wordt dat straks nog meer. De zorg voor een goede oude dag wordt onbetaalbaar. Zorgeconoom dr. Xander Koolman licht toe waarom deze zorg niet meer te bekostigen is en wat eventuele oplossingen zouden kunnen zijn.

Terug luisteren: Goede ouderenzorg wordt onbetaalbaar

Dividendbelasting: een economisch raadsel

Een bijna filosofische discussie deze week over memo’s, vergeten memo’s en herinneringen van herinneringen. Maar voor wetenschappelijke onderbouwing was weinig plaats. Hoog tijd om de beargumentering voor het afschaffen van de dividendbelasting eens tegen het licht te houden. Wat is het totale kostenplaatje en hoe rechtvaardig je dat? Hoe sterk is de lobby van de multinationals? Hoogleraar economie Bas Jacobs geeft zijn visie.

→ Luister terug: Afschaffing dividendbelasting 'wekt de schijn van machtsmisbruik'

Deze robot boort straks een gat in je schedel


Bij het uitvoeren van een hersenoperatie moeten chirurgen eerst door de schedel. Daarvoor boren ze een gat, maar dat is een ingrijpende en risicovolle handeling. Jordan Bos ontwierp en ontwikkelde een robot die met grote precisie kan boren, en dat scheelt chirurgen een hoop werk.

→ Luister terug: Deze robot boort straks een gat in je schedel

dr Kelder en Co
 

zaterdag 28 april -13.00 – 14.00 uur - NPO Radio 1

Presentatie: Eric Smit
Met: Dieuwertje Kuijpers, Professor Afshin Ellian, Professor Bas Jacobs, dr Xander Koolman en Jordan Bos

Deel dit artikel