Ali brengt collega-hiphopartiesten samen met iconen uit de Nederlandse muziekindustrie. Zij brengen een eerbetoon aan elkaars muziek en genre, maar delen vooral de liefde voor muziek. In deze tweede aflevering zien we hoe Numidia en Edsilia Rombley twee adembenemende nummers van elkaar in een nieuw jasje steken.

Edsilia Rombley en Numidia

In Ali B op volle toeren is deze week de eer aan soul- en R&B-zangeres Edsilia Rombley en hiphop-zangeres en danseres Numidia. Wanneer ze elkaar voor het eerst ontmoeten blijkt al snel dat de dames een buitengewoon muzikale klik met elkaar hebben. Het duurt dan ook niet langs of ze barsten uit in een spontaan duet.

Eurovisie Songfestival

Edsilia is onder de indruk wanneer Numidia vertelt over haar moeilijke jeugd. ''Wat ben je een bijzonder mens! Je hebt zo veel heftige dingen meegemaakt en toch straal je.'' zegt Edsilia enthousiast. Numidia is op haar beurt weer ontzettend blij wanneer ze hoort dat Edsilia mee heeft gedaan aan het Eurovisie Songfestival, wat voor haar ook een grote droom blijkt te zijn.

Remakes

Edsilia’s hit ‘Hemel en Aarde’ en Numidia’s track ‘Chale’ ondergaan een remake en worden op een unieke manier vertolkt, op een wel heel bijzondere plek...

Numidia - ‘Chale’

Edsilia Rombley - 'Hemel en Aarde' 

Deze aflevering zie je zaterdag 17 juli 2021 om 22.05 uur op NPO 3 (herhaling).

Bekijk hier de remakes van Edsillia en Numidia hun liedjes

Deel dit artikel