Ali brengt collega-hiphopartiesten samen met iconen uit de Nederlandse muziekindustrie. Zij brengen een eerbetoon aan elkaars muziek en genre, maar delen vooral de liefde voor muziek.

In deze aflevering koppelt Ali twee van de meest besproken dames uit de Nederlandse entertainmentindustrie aan elkaar: showbizzdiva Patricia Paay en social media-fenomeen Famke Louise. Samen ontvluchten ze de hectiek van hun artiestenbestaan met een bezoekje aan de pedicure. En ze gaan hard aan de slag om Patricia’s nummer ‘Who’s That Lady With My Man’ en Famke’s hit ‘Op me Monnie’ in een nieuw jasje te steken.

Wie is Famke Louise?

Famke Louise begon haar carrière op YouTube, waar ze sinds 2016 een kanaal heeft. Ze maakte onder andere vlogs, video's over fashion en in 2017 waren haar eerste muziekclips te zien. Haar eerste single 'Op Me Monnie' telt op YouTube inmiddels ruim 13 Miljoen weergaven. Ook heeft ze samengewerkt met meerdere bekende Nederlandse hiphop iconen zoals Bokoesam, LouiVos en Ronnie Flex. Famke Louise heeft tot nu toe drie platina en twee gouden onderscheidingen behaald met haar muziek.

Wie is Patricia Paay?

Patricia Paay werd op jonge leeftijd al geïnspireerd door haar tante Telma wie toentertijd in de band 'The Evergreens' zong. Patricia was nog zo jong dat ze van de arbeidsinspectie nog niet in café's op mocht treden, maar wel op televisie! Bij de allereerste uitzendavond van de Tros in 1966 maakte ze haar debuut met haar eigen special 'Patricia Zingt'. Na haar hit 'Je bent niet hip' kon ze op tour door Nederland, Duitsland en België. Later maakte Patricia onderdeel uit van de 'Star Sisters'. Haar laatste single 'Verliefd' bracht ze uit in 2009. 

Deze aflevering zie je zaterdag 10 juli 2021 om 22.05 uur op NPO 3 (herhaling). Kijk en luister hier alle liedjes uit Ali B op volle toeren terug. 

Deel dit artikel