Ali brengt collega-hiphopartiesten samen met iconen uit de Nederlandse muziekindustrie. Zij brengen een eerbetoon aan elkaars muziek en genre, maar delen vooral de liefde voor muziek. Deze week wordt cabaretière en muzikante Claudia de Breij gekoppeld aan rapper en producer Twan van Steenhoven, wie we onder de artiestennaam Big2 kennen. 

Aan gespreksstof is er geen gebrek, want deze scherpe en eigenzinnige types hebben meteen een klik. Tijdens een bos- en strandwandeling leren ze elkaar beter kennen en doen ze inspiratie op voor hun remakes. Claudia krijgt de opdracht om ‘Het Goede Leven’ in een nieuw jasje te steken en Twan gaat aan de slag met ‘Mag ik dan bij jou’.

Wie is Big2?

Twan draait al sinds 2004 mee in de Nederlands hiphop-scene. Hij maakte in dat jaar zijn debuut met het nummer 'Opscheppers' samen met Lange Frans, Baas B en Yes-R. De meeste mensen zullen Twan echter kennen van het rapduo 'The Opposites' dat onder andere de hit 'Slapeloze nachten' schreef.

Ook heeft Twan meegewerkt aan het nummer 'Broodje Bakpao', het iconische lied dat gebaseerd is op de titelsong van de komedieserie 'New Kids'. Twan heeft voor zijn muziek twee TMF Awards en één State Award ontvangen.

Wie is Claudia de Breij?

Claudia de Breij is een cabaretière, presentatrice, schrijfster, zangeres en radio-dj. Aan talent dus geen gebrek bij Claudia! Ze schreef meerdere hits waarvan er één bij vrijwel iedereen bekend is: 'Mag ik dan bij jou'. Het nummer was het openingslied van het cabaretprogramma 'Hete vrede'. Voor haar prestaties ontving Claudia maar liefst dertien prijzen.

Deze aflevering zie je zaterdag 5 juni om 22.05 uur op NPO 3. (herhaling) Kijk en luister hier alle liedjes uit Ali B op volle toeren terug. 

Deel dit artikel