Ali B brengt iconen uit de Nederlandse muziekindustrie samen met talenten uit de hiphop scene voor een muzikaal eerbetoon. In deze aflevering wordt één van Nederlands bekendste zangeressen, Trijntje Oosterhuis, gekoppeld aan de jonge, energieke rapper Leafs.

Wanneer deze bijzondere artiesten elkaar ontmoeten blijkt al snel dat ze een liefde voor Japan delen. Het is dus meer dan logisch dat ze samen een karaokebar in duiken! De fascinatie voor Japan komt ook terug in Leafs hit ‘Tokio’ waar Trijntje een remake van mag maken. Leafs gaat op zijn beurt aan de slag met ‘Touch Me There’, één van de grootste hits uit Trijntjes carrière.

Wie is Trijntje Oosterhuis?

Trijntje is een veelzijdige zangeres die haar plek in de Nederlandse muziekindustrie al lang en breed heeft veroverd. Ze brak in de jaren 90 door met de band 'Total Touch' waar ze samen met haar broer Tjeerd deel van uitmaakte. Verder schopte ze het met het nummer 'Walk Along' in 2015 tot de finale van het Eurovisie Songfestival. Hiernaast is de kans groot dat je haar op televisie hebt gezien, ze is namelijk jurylid geweest bij The voice of Holland, It takes 2, DanceSing en We Want More.

Wie is Leafs?

Jahmil Dapaloe, beter bekend onder zijn artiestennaam 'Leafs' is een Nederlandse rapper. Hij begon op een hele jonge leeftijd met muziek maken en bracht in 2015 zijn eerste nummer uit als deel van de groep 'Beast Boys'. Hierna bleef hij niet stil zitten en in 2017 bracht hij de EP 'Adventures' uit. De EP behaalde de achtste positie in de Nederlandse Album Top 100. Verder heeft Jahmil op festivals als Lowlands en Woo-hah mogen optreden.

Deze aflevering zie je zaterdag 3 juli 2021 om 22.05 uur op NPO 3 (herhaling). Kijk en luister hier alle liedjes uit Ali B op volle toeren terug. 

Deel dit artikel