Ali B brengt iconen uit de Nederlandse muziekindustrie samen met talenten uit de hiphop scene voor een muzikaal eerbetoon. In deze laatste aflevering van het zesde seizoen krijgt de jonge rapper ADF Samski niet één maar twee artiesten tegenover zich. Ali koppelt hem namelijk aan kleinkunst duo Veldhuis & Kemper.

Hoewel ADF Samski nog nooit van de heren gehoord heeft, geeft de ontmoeting het startschot voor een bijzondere band. ADF Samski nodigt het duo uit voor een rondleiding door de wijk waar hij is opgegroeid. Het inspireert Veldhuis & Kemper tot het maken van een zeer persoonlijke remake van ‘Hoe We Rocken’. ADF Samski weet op zijn beurt de heren tot tranen toe te roeren met zijn versie van ‘Ik Wou Dat Ik Jou Was’.

Wie is ADF Samski?

ADF Samski, wie eigenlijk Samir Plasschaert heet, is een veelbelovende, jonge rapper. Hij vertegenwoordigt de nieuwe generatie hiphop en pakt miljoenen weergaven met zijn ‘No Hook’ series. Om hem enkel het halfbroertje van Ronnie Flex te noemen zou hem te min doen, hij is namelijk een echte woordkunstenaar uit de beruchte wijk Rotterdam Noord. Samski heeft tot nu toe één album uitgebracht genaamd ‘Fresh Prince van Noord’.

Wie zijn Veldhuis & Kemper?

Kleinkunst duo Veldhuis & Kemper zal bij velen bekend in de oren klinken, het duo werkt namelijk al sinds 1997 samen aan muziek, cabaret en kleinkunst. In 2002 ging hun eerste avondvullende show, Half zo Echt, in première. Het laatste nummer van de voorstelling, Ik Wou Dat Ik Jou Was, bleek achteraf een ware hit te zijn. Het werd in 2003 het meest beluisterde Nederlandstalige nummer en De Telegraaf verkoos het tot derde beste Nederlandstalig nummer aller tijden.

Deze aflevering zie je zaterdag 26 juni om 22.05 uur op NPO 3. (herhaling) Kijk en luister hier alle liedjes uit Ali B op volle toeren terug. 

Deel dit artikel