De komende tijd kun je nog een keer genieten van bijna alle afleveringen van Ali B Op Volle Toeren. Ga er dus maar weer goed voor zitten, dit is wat je deze week kunt verwachten!

Maandag 28 mei: Ruth Jacott en Aisha
Ali B reist af naar female rapper I Am Aisha in Amsterdam. Aisha heeft nog geen idee welke artiest ze gaat ontmoeten, laat staan welke nummer zij moet herschrijven. Voordat Ali haar gaat voorstellen aan haar muzikale partner, wil hij eerst een bezoekje brengen aan Aisha's moeder, Mai Tai-zangeres Jetty Weels. Maar zij blijken niet de enige te zijn die op bezoek komen. Zangeres Ruth Jacott brengt niet alleen een hoop gezelligheid, maar ook haar nummer 'Vrede' mee voor I Am Aisha. Ruth Jacott moet haar ding doen met 'Zulke Dingen Doe Je' van de Amsterdamse rapper.

Dinsdag 29 mei: Thé Lau en Typhoon
Op dinsdag kun je opnieuw genieten van een zeer speciale ontmoeting. Samen met rapper Typhoon bezoekt Ali zanger Thé Lau, die tijdens de opnames in 2015 nog in leven was. Ondanks het grote leeftijdsverschil tussen Typhoon en Thé Lau is er een duidelijke klik tussen de artiesten. Als eerbetoon maakt Typhoon samen met Ali B een prachtige nieuwe versie van The Scene's allergrootste hit 'Iedereen is van de wereld'. Thé Lau geeft op zijn beurt een eigen interpretatie aan Typhoons nummer 'Hemel Valt'. Deze unieke samenwerking leidt tot een uiterst bijzonder resultaat.

Woensdag 30 mei: Mathilde Santing en JeBroer
Ali laat rapper JeBroer kennismaken met de muziek van Mathilde Santing, maar deze muziek doet geen belletje rinkelen bij de rapper. De kennismaking gaat verder dan alleen elkaars muziek. Mathilde en JeBroer delen voor even elkaars leven en de diepgang die beiden ervaren nemen zij mee in het componeren van hun nummers. JeBroer mag aan het kwetsbare Wonderful Life, een grote hit van Mathilde, een moderne draai geven, terwijl Mathilde met het nummer Ga Maar Vast Slapen van JeBroer aan de slag gaat.

Donderdag 31 mei: Anita Meijer en Dicecream
Op donderdag neemt Ali rapper Dicecream mee naar de koningin van de Nederlandse lichte muziek: Anita Meijer. Dicecream is bloednerveus om de levende legende te ontmoeten. En hoewel hun werelden mijlenver uiteen liggen, vinden ze elkaar helemaal in het thema liefdesliedjes. En dat is nog niet alles, Ali heeft ook een speciale verrassing voor Anita: hij regelt een videoboodschap van iemand uit haar verleden!

Vrijdag 1 juni: Harry Slinger en Ronnie Flex
Op vrijdag neemt Ali Ronnie Flex mee naar Harry Slinger. De frontman van de band Drukwerk heeft nog nooit van de immens populaire Ronnie Flex gehoord en dat is andersom net zo. Een vrolijke ontmoeting volgt, waarbij blijkt dat een rapper van nu ook op modegebied inspiratie kan putten uit een idool van toen.

Vorige week in Ali B Op Volle Toeren
Vorige week bracht Ali B onder andere R&B zanger Gio en Anneke Grönloh bij elkaar. Bekijk hier wat Gio maakte van Anneke's hit Brandend Zand!

De herhalingen van Ali B Op Volle Toeren zie je iedere werkdag om 19:25 op NPO 3. Blijf op de hoogte en volg Ali B Op Volle Toeren ook op Facebook.

Deel dit artikel