Het zesde seizoen van Ali B op volle toeren is begonnen! Dat mag gevierd worden met een bijzondere terugblik op de afgelopen jaren.

Alle nummers uit Ali B op volle toeren luister je hier terug. Kijk elke donderdag om 20:40 uur bij NPO 1 naar een nieuwe aflevering.

Ontroerende momenten

Ali B op volle toeren kent genoeg hoogtepunten. Deze week gaan we het echter hebben over een aantal ontroerende momenten uit de serie. Met tientallen artiesten is het moeilijk om te kiezen maar de volgende nummers raakten een gevoelige snaar!

Winne wordt geconfronteerd met zijn emoties

Wanneer Henny Vrienten het nummer 'Lotgenoot' herschrijft met een nieuwe tekst heeft Winne zichtbaar moeite om zijn emoties te bedrukken. Geef hem eens ongelijk! Henny Vrienten weet zijn nummer op een prachtige wijze te verwoorden. Hij is enorm onder de indruk van het optreden en applaudisseert luid bij afloop.

Wudstick schrijft prachtige versie van 'Hoofd, hart & ziel'

Rick de Leeuws nummer 'Met hart en ziel' wordt herschreven door Ali B, Brownie Dutch en Wudstick. Wudstick laat zijn zangkunsten prachtig aan het licht komen. Ook weet hij Rick te ontroeren met de tekst die hij bij de remake heeft verzonnen. Hij heeft overduidelijk Ricks aandacht vast weten te houden. Het enige wat hij kan zeggen na de uitvoering is: ''Wauw.''.

Liesbeth List maakt Ali en Sticks sprakeloos

Wanneer Liesbeth List het nummer 'Zwarte vlieg' van sticks uitvoert krijgt ze beide rappers compleet sprakeloos. Ali zit het volledige nummer met zijn mond open te kijken. Aan de blik van sticks te zien is hij ook in trance van het optreden. Dit zou zomaar het allermooiste eindresultaat uit de serie kunnen zijn.

Armand zingt over verdeeldheid

Armand weet met de eerste seconden van zijn optreden meteen een glimlach te toveren op het gezicht van Nina en Ali. Hij herschreef het nummer 'Straattaal' van Nina en zingt over de verdeeldheid in het Nederlandse taalgebruik. 

Ali B en Fit vertellen het verhaal van Mustafa

Tot slot herschreven Fit, Ali B en Brownie Dutch het nummer 'Zwart wit' van Frank Boeijen. Ze vertellen het verhaal van Mustafa, wie zijn ouders naar Nederland zijn gekomen. Zijn vader krijgt een hele hoop problemen over zich heen en begint zich op te zetten tegen de Nederlanders uit frustratie. Mustafa krijgt dit en meer mee met alle gevolgen van dien.

Deel dit artikel