In deze ontroerende aflevering van Ali B op volle toeren zien we hoe cabaretière en muzikante Claudia de Breij gekoppeld wordt aan rapper en producer Big2. Aan gespreksstof geen gebrek, want deze scherpe en eigenzinnige types hebben meteen een klik. Ze maken prachtige herinterpretaties van elkaars nummers 'Het Goede Leven' en 'Mag ik dan bij jou'.

Deze aflevering zie je zaterdag 5 juni om 22.05 uur op NPO 3. (herhaling)

Claudia de Breij - Het Goede Leven

Claudia de Breij was enorm geraakt door 'Het Goede Leven'. Het nummer wat Big2 schreef voor zijn beste vriend Willem deed haar denken aan haar beste jeugdvriendin. Claudia wil met haar versie een ode brengen aan de tijd met haar. Ook steekt ze het nummer in een wat intiemer jasje. Enkel met een piano, een basgitaar en een beatboxer herschrijft ze het nummer op prachtige wijze.

Big2 - Mag ik dan bij jou

Twan vindt het origineel van 'Mag ik dan bij jou' enorm aangrijpend en wil dan ook geen radicale veranderingen maken aan de sfeer. Hij besluit een nieuwe tekst te rappen zonder beat. Wel nodigt hij een cellist, gitarist en een toetsenist uit om hem bij te staan. Claudia is enorm onder de indruk van het resultaat!

Alle nummers uit Ali B op volle toeren luister je hier terug

Deel dit artikel