In deze aflevering van Ali B op volle toeren is de eer aan soul- en R&B-zangeres Edsilia Rombley en hiphop-zangeres en danseres Numidia. Ze steken elkaars nummers ‘Hemel en Aarde’ en ‘Chale’ op een unieke manier in een nieuw jasje.
 

Deze aflevering zie je zaterdag 17 juli 2021 om 22.05 uur op NPO 3 (herhaling).

Numidia, Ali B en Brownie Dutch - Hemel en Aarde

Hoe klinkt 'Hemel en aarde' in het Berbers? Numidia geeft een heel eigen draai aan het nummer! Ook heeft ze de instrumentatie volledig omgegooid samen met Brownie Dutch en weet Ali B zijn rapkunsten in het nummer te verwerken. Edsilia Rombley eindigde met het origineel op de vierde plek bij het Eurovisie Songfestival 1998. Ze haalde toen 150 punten, een prestatie waarvan Nederland al een lange tijd niet had durven dromen.

Edsilia Rombley - Chale

Het originele 'Chale' van Numidia is behoorlijk uptempo. Edsilia geeft er haar eigen draai aan en maakt en een hartverwarmende ballad van. Ze dook met haar echtgenote Tjeerd Oosterhuis de studio in en het eindresultaat liegt er niet om! Numidia is enorm onder de indruk van de Edsilia's herinterpretatie.

Alle nummers uit Ali B op volle toeren luister je hier terug. Kijk elke donderdag om 20.40 uur op NPO 1 naar een nieuwe aflevering. 

Deel dit artikel