In deze laatste aflevering van het zesde seizoen van Ali B op volle toeren zien we hoe rapper ADF Samski en kleinkunst duo Veldhuis & Kemper elkaars nummers herschrijven. Samski ging aan de slag met de hit 'Ik Wou Dat Ik Jou Was' en Veldhuis & Kemper staken het nummer 'Hoe We Rocken' in een intiem jasje.

Deze aflevering zie je zaterdag 26 juni om 22.05 uur op NPO 3. (herhaling)

ADF Samski - Ik Wou Dat Ik Jou Was

ADF Samski stond een behoorlijke klus te wachten. 'Ik Wou Dat Ik Jou Was' is namelijk de grootste hit van Veldhuis & Kemper. In 2003 was het zelfs het meest gedraaide Nederlandstalige nummer! Het nummer gaat over twee mannen die maar al te graag in elkaars schoenen zouden staan omdat ze niet tevreden zijn met zichzelf. Samski is het niet eens met deze boodschap en draait de tekst naar zijn eigen hand.

Veldhuis & Kemper - Hoe We Rocken

Ook Veldhuis & Kemper stonden voor een uitdaging. Hoe We Rocken is een westcoast-achtige rap die ver van vertrouwd klinkt voor het kleinkunst duo. Ze besloten hun versie intiem te houden en gingen aan de slag met de piano. ADF Samski lijkt zichtbaar geëmotioneerd wanneer Veldhuis & Kemper beginnen te zingen.

Alle nummers uit Ali B op volle toeren luister je hier terug. Kijk alle afleveringen terug via NPO Start.

Deel dit artikel