Ali B op volle toerenPreloader
Ali B op volle toeren

Over Ali B op volle toeren

Ali B op volle toeren

In Ali B op volle toeren brengt Ali collega hiphop artiesten samen met iconen uit de Nederlandse muziekindustrie. Zij brengen een eerbetoon aan elkaars muziek en genre, maar delen vooral de liefde voor muziek. Wat kunnen Nederlandse artiesten met een lange staat van dienst leren van jonge hiphop-talenten? En wat kunnen zij de nieuwe generatie meegeven? De naam van het programma verwijst naar ‘Op volle toeren’, dat in de jaren '70 en '80 op de Nederlandse televisie te zien was. 

Alle nummers uit Ali B op volle toeren luister je hier terug.
ABOVT_S4A8_Typhoon.jpg
 
ABOVT_S4A8_Typhoon.jpg

 

Nieuwe hits en gouwe ouwes

De kracht van het programma zit in de diversiteit van de muziek en de kandidaten. Elke aflevering zien we twee herinterpretaties van bestaande nummers. Luister hier een paar voorbeelden:

Edsilia Rombley - Chale

In de tweede aflevering van het zesde seizoen maakte soul zangeres Edsilia Rombley haar eigen versie van het hiphopnummer 'Chale'. Samen met haar echtgenoot, Tjeerd Oosterhuis, toverde ze het nummer om in een prachtige ballad.

Lil' Kleine - Ik voel me zo verdomd alleen

Lil' Kleine kreeg in seizoen 3 de kans om voor zijn grote held, Danny de Munk, op te treden. Hem werd de grote hit 'Ik voel me zo verdomd alleen' aangewezen en hij wist er een originele draai aan te geven.

Mathilde Santing - Ga Maar Vast Slapen

In seizoen 5 zagen we veel akoestische optredens voorbij komen. Zo zong ook Mathilde Santing een nieuwe versie van Jebroer's hit 'Ga Maar Vast Slapen'. Het elektronische origineel werd door haar in een nieuw, zacht jasje gestoken.