In 2018 stonden André Rieu en zijn Johann Strauss Orkest traditiegetrouw weer op het Vrijthof in Maastricht voor een serie unieke openluchtconcerten. Zoals elk jaar was het één groot feest, met prachtige walsen, tranentrekkende aria's en bijzondere gasten. Neem een kijkje achter de schermen bij de repetities en de voorbereidingen voor het unieke evenement.

Het Johann Strauss Orkest oefent de Macarena

In 2018 stonden André Rieu en zijn Johann Strauss Orkest weer op het Vrijthof in Maastricht voor een nieuwe serie unieke openluchtconcerten. Onderdeel van de show was een gastoptreden van een wel heel bijzonder Spaans duo: de mannen van Los del Río. Tijd om de heupen los te gooien en de Macarena te oefenen!  

Emotie, opwinding en verlangen in de solo-aria

Sopraan Donij van Doorn neemt de solo-aria tijdens het Vrijthofconcert op zich. Op het programma staat Verdi's 'Care Nome' uit de opera 'Rigoletto' - een prachtig stuk vol emotie, opwinding en verlangen. Donij en André repeteren het stuk in de studio in Maastricht.

Van de Sirtaki tot de klompendans

De Sirtaki, de Macarena, de klompendans: het Johann Strauss Orkest en de solisten van André Rieu moeten niet alleen heel goed kunnen spelen, er komt ook nog aardig wat choreografie aan te pas. In de studio in Maastricht wordt er flink geoefend. 

Sopranen Shao Lin en Jing Li oefenen 'Pie Jesu'

De Chinese sopranen Shao Lin and Jing Li schitteren in de Vrijthofconcerten van André Rieu met de prachtige aria 'Pie Jesu' uit Andrew Lloyd Webbers 'Requiem'. De dames repeteren het prachtige werk, maar moeten ook nog even op zoek naar een bijpassende jurk...

Het is showtime in Maastricht!

De laatste voorbereidingen voor het Vrijthofconcert van André Rieu zijn in volle gang. Van de schijnwerpers en confettikanonnen tot de briefing van de piccolo’s: Rieu en zijn team willen er zeker van zijn dat iedereen een onvergetelijke avond gaat beleven. Staan de 30 camera’s goed? Zijn de verrassingsacts er klaar voor? Violen gestemd? Ready, set, showtime…

Deel dit artikel