André Rieu kwam, zag en won de harten van de Australische stad Melbourne. Hij schreef geschiedenis. Zijn concert in de Telstra Dome in Melbourne brak een record met een bezoekersaantal van 38.605 walsende liefhebbers.

Het concert in Melbourne werd daarmee ook meteen het drukstbezochte concert van André Rieu ooit, waar ook ter wereld. Dat dit gebeurde in Australië, het land dat hem zo na aan het hart ligt, vindt André fantastisch. “Het was een ongelooflijke ervaring. De warme ontvangst door het publiek was overweldigend.”

Een levensgroot kasteel en een balzaal

Een op ware grootte, reusachtige reproductie van het kasteel Schönbrunn in Wenen overheerste het oostelijke deel van de Dome. Gigantische kandelaars schitterden boven de hoofden van André en zijn Johann Strauss Orkest en koor. André Rieu kondigde zijn concert aan als “een romantische Weense avond” en dat maakte hij meer dan waar. Dansers wervelden over twee grote ijspistes en dansten in een heuse balzaal. Fonteinen klateren en spetteren op rond klassieke beelden aan weerszijde van het enorme podium. Een dag om niet te vergeten.

'André Rieu in Melbourne' zie je donderdag 9 juli om 21.25 uur op NPO 1. De uitzending is naderhand op deze pagina terug te kijken.

Deel dit artikel