Traditiegetrouw geeft violist André Rieu elk jaar speciale openluchtconcerten op 't Vrijthof in zijn thuisstad Maastricht. Tienduizenden mensen uit alle uithoeken van de wereld komen tijdens de concerten samen om te genieten van de ontroerende muziek, romantische walsen en adembenemende aria's. Ook in 2018 stond Rieu met zijn Johann Strauss Orkest op het middeleeuwse plein.

clock update 12 nov 2019, 10:40
Uitzending alleen te bekijk op NPO Start Plus

André Rieu op het Vrijthof 2018 is alleen nog maar op NPO Start Plus te bekijken.

Kijk deze aflevering op NPO Start Plus

Fans kunnen deze unieke concertervaring nu ook in hun eigen woonkamer beleven, met de registratie van 'André Rieu op het Vrijthof 2018'. Het concert bevat romantische walsen, populaire aria's als 'Nessun Dorma' van Giacomo Puccini, wereldberoemde melodieën als 'Granada', 'You'll Never Walk Alone', de sneeuwwals en de Radetzkymars, wereldwijde hits als 'Can't Help Falling In Love' en ontroerende versies van 'You Raise Me Up' en 'Lara's Theme' uit de beroemde film 'Doctor Zhivago'.

Verrassend en vrolijk

Rieu weet het publiek in Maastricht én thuis elk jaar weer te verrassen met unieke optredens. Zo voerden de dames van het orkest plotseling een oudhollandse Klompendans uit en zorgde Los del Rio tegen het einde van het concert voor een vrolijke sfeer met de wereldwijde hits 'Macarena' en 'la Bamba'. Voor even veranderde het Vrijthof in één van de grootste openluchtdansvloeren ter wereld, afgesloten met prachtig vuurwerk.

Deel dit artikel