Laat je meeslepen in de romantiek van de Weense walsen en waan je op het feestelijke Vrijthof in Maastricht met maestro André Rieu en zijn Johann Strauss Orkest. In 2019 vond het 100e concert van Rieu op het Vrijthof plaats. En dat ging niet onopgemerkt voorbij!

André Rieu op het Vrijthof 2019 zie je vrijdag 16 oktober 2020 om 20:35 uur op NPO 1. De uitzending is naderhand op deze pagina terug te kijken.

'An der schönen blauen Donau', melodieën uit de operettes 'Im Weißen Rössl' en 'Die Czárdasfürstin', de 'Sportpalastwalzer', Strauss & Co en - natuurlijk - de beroemde 'Second Waltz': op het Vrijthof schitteren deze beroemde walsen mooier dan ooit. Gespeeld door Rieu en zijn musici, en gedanst door meer dan 300 dansers in schitterende kleding.

Ode aan de Notre-Dame in Parijs

Maar dat is nog lang niet alles. Naast de walsen klinken er prachtige klassiekers als het Italiaanse 'Volare' en 'Funiculì Funiculà', het majestueuze 'Concierto de Aranjuez', Beethovens 'Ode an die Freude'. The Platin Tenors brengen een emotionele lofzang aan de Notre-Dame in Parijs met de prachtige aria 'Au fond du temple saint' uit de opera 'De Parelvissers' van Georges Bizet.

Honderd keer op het Vrijthof

Bewonder de fantastische stemmen van wereldberoemde sopranen met uitvoeringen van 'On My Own' uit Les Misérables, 'Ebben Ne Andró Lontana' uit de opera 'La Wally' of 'Hallelujah' van Leonard Cohen. Verlies jezelf in de romantiek van The Lonely Shepherd, geniet van de instrumentale 'wedstrijd' tussen orkestleden in het virtuoze nummer 'Circus Renz', dans mee op Tutti Frutti en Marina. Dit concert markeert ook André Rieus honderdste concert op het Vrijthof, met een zeer bijzondere en emotionele prijsuitreiking door de burgemeester van Maastricht voor André Rieu.

Deel dit artikel