De Britse realityserie André Rieu: Welcome to my World volgt opnieuw André Rieu en zijn Johann Strauss Orkest. Begin 2020 zouden de muzikanten touren door Amerika, maar door de lockdown gaat het niet door. Rieu begint aan een nieuwe hobby: taarten bakken.

De Britten krijgen geen genoeg van André Rieu! Voor de vierde keer op rij volgt de Britse tv-zender Sky de violist en zijn Johan Strauss Orkest in André Rieu: Welcome to my World.

André Rieu: Welcome to my World

Deze reeks start in 2020, het jaar dat zo goed begon voor de Maastrichtenaar. Hij mocht in zijn thuisstad de Zaate Herremenie dirigeren, te vergelijken met een dweilorkest en een fenomeen tijdens het Limburgse carnaval. Een tour in Amerika volgt, samen met de elfjarige sopraan en America's Got Talent-winnares Imane Beasha. Maar na het eerste concert komt er al een eind aan. Corona heeft toegeslagen in Amerika, het land gaat op slot en de muzikanten moeten terug naar huis.

Als Nederland ook in lockdown gaat, begint Rieu aan een nieuwe hobby: taarten bakken. En dat gaat nog goed ook.

Vrijthofconcerten

Tegenwoordig staat muziek weer op nummer 1. Rieu is op wereldtournee, sluit het jaar af met kerstconcerten in Maastricht en kijkt intussen terug op maar liefst vijftien geslaagde Vrijthofconcerten.

Onlangs kreeg de violist ook nog mooi nieuws. Naast een roos en tulp is er nu een 66 miljoen jaar oud schelpje naar hem vernoemd, gevonden in een mergelgroeve in Maastricht. Paleontoloog John Jagt documenteerde de vondst in een artikel met zijn Zuid-Afrikaanse collega Michael Cooper. Die vindt de muziek van de violist 'wel spannend', vertelt Jagt aan RTV Maastricht, en wilde dat het schelpje Rieus naam zou dragen.

 • Welcome to my World, seizoen 4, aflevering 1: Het jaar dat de muziek stopte
  Kijk terug op NPO Start
 • Welcome to my World, seizoen 4 aflevering 2: Het Vrijthof
  8 december 2022, 19:00 uur bij AVROTROS op NPO 1
 • Welcome to my World, seizoen 4, aflevering 3: Geluk en pech in Colombia
  12 december 2022, 19:00 uur bij AVROTROS op NPO 1
 • Welcome to my World, seizoen 4, aflevering 4: André Rieu: Kleren maken de vrouw
  15 december 2022, 19:00 uur bij AVROTROS op NPO 1
 • Welcome to my World, seizoen 4, aflevering 5: Kerstmis in Maastricht
  16 december 2022, 19:00 uur bij AVROTROS op NPO 1

Deel dit artikel