André Rieu en zijn Johann Strauss Orkest zijn terug met een nieuwe serie 'Welcome to my world'! In deze derde reeks reist de maestro af naar de andere kant van de wereld. Letterlijk, want ze strijken neer in Australië voor een heel bijzonder kerstfeest op het strand. Ook Amerika, Tel Aviv én natuurlijk thuisstad Maastricht worden aangedaan. In tien afleveringen krijg je een kijkje achter de schermen bij de grootse en spectaculaire concerttour.

De serie begint op vrijdag 18 oktober op een heel vertrouwde locatie: het Vrijthof in Maastricht. Tijdens de repetities krijgt sopraan Donij van Doorn André in tranen met haar uitvoering van een aria uit 'La Traviata' en krijgt het orkest de verrassing van hun leven wanneer David Hasselhoff aan komt rijden in zijn Knightrider-auto. 

André Rieu en David Hasselhoff
Bron: Marcel van Hoorn
André Rieu en David Hasselhoff
André Rieu en David Hasselhoff

Trip down memory lane

De wereldreis begint in Israël, waar André een feest geeft ter ere van zijn eerste concert in het land. En wat anders dan een traditionele Hollandse klompendans om dit te vieren! Tussen de concerten door krijgen André en het orkest de kans om de heilige stad Jeruzalem te ontdekken en is er een emotionele vereniging tussen Joodse families. In de volgende aflevering wordt het 30-jarig jubileum van Rieu's carrière gevierd met een trip down memory lane.

The American Dream

André en het orkest geven een speciaal concert in Los Angeles en natuurlijk mag daar een bezoekje aan de Hollywood walk of fame niet ontbreken. Maar ook de rest van Amerika wordt verkend: in Arizona liggen de cowboylaarzen klaar en in Florida komen de sopranen in Halloweenstemming. Later wordt in Europa de zon opgezocht in Lissabon, waar André wordt uitgenodigd voor een koninklijk bezoek aan Queluz Palace.

André Rieu in Hollywood
Bron: Marcel van Hoorn
André Rieu in Hollywood
André Rieu in Hollywood

Kerst in het zand

De serie wordt in december afgesloten met een bijzonder kerstfeest. Het hele team is in Sydney voor een optreden in het historische stadhuis. En als je in Australië bent, moet je natuurlijk ook even koala's en kangoeroes spotten. De kerstmaaltijd is dit keer niet met de familie rondom de eettafel, maar op het warme strand. Inclusief barbeque!

Kerst op het strand van Sydney
Bron: Marcel van Hoorn
Kerst op het strand van Sydney
Kerst op het strand van Sydney

'André Rieu: Welcome to my world' zie je vanaf vrijdag 18 oktober 2019 wekelijks om 21:25 uur op NPO 1.

Deel dit artikel