Op 20 mei 1911 werd misschien wel de rebelste oma van Nederland, Annie M.G. Schmidt, geboren. Om haar te eren werd in 1997 haar geboortedag uitgeroepen tot Annie M.G. Schmidt-dag en speciaal voor deze gelegenheid hebben wij vijf prachtige liedjes van Nederlands bekendste schrijfster voor je op een rij gezet. Geniet ervan! 

1. Vluchten kan niet meer 

'Vluchten Kan Niet Meer' komt oorspronkelijk uit de musical 'En Nu Naar Bed' (1971), maar is in der loop der jaren door velen artiesten vertolkt. Simone Kleinsma en Paul de Leeuw zingen het nummer tijdens de Musical Sing-A-Long in 2013. 

2. Medley Ja Zuster, Nee Zuster

De bekroonde musicaljeugdserie van Annie M.G. Schmidt en Harry Bannink uit 1965, is bewerkt tot een musical. Zing mee met klassiekers zoals ‘De Twips’, ‘In een rijtuigie’ en natuurlijk ‘Ja Zuster, Nee Zuster’.

3. Op een mooie Pinksterdag

Het nummer 'Op een mooie Pinksterdag' komt uit de musical 'Heerlijk duurt het langst' (1965) van Annie M.G. Schmidt en Harry Bannink. 

4. Medley Was Getekend, Annie M.G. Schmidt

Een feest der herkenning: de cast van Was getekend Annie M.G. Schmidt zingt een medley de nummers ‘De dertiger jaren’, ‘Sorry dat ik besta’ en ‘Dansen op de vulkaan’. Gezongen tijdens de Musical Sing-A-Long 2017. 

5. Zeur niet

Oorsprongelijk werd 'Zeur niet' gezongen door Conny Stuart in de musical 'Heerlijk duurt het langst' (1965). In het programma Annie M.G. Schmidt in Carré in Amsterdam (2018) zingt Loes Luca een prachtige versie van dit nummer. 

 

Deel dit artikel