Annie beleeft een vrolijke tijd in het naoorlogse Amsterdam. Ze geniet volop van het leven, maar ze raakt zwanger van een onbekende man. Een gebeurtenis die ze verwerkt in het nummer ‘Over Tijd’ uit de musical Foxtrot. Wanneer ze onderweg is om illegaal een abortus te laten plegen, raakt ze haar geld kwijt en door de stress krijgt ze een miskraam. Een collega stuurt haar door naar een seksuoloog, die haar vervolgens weer doorstuurt naar een psycholoog die ze vele jaren blijft bezoeken.

clock update 12 nov 2019, 10:40
Uitzending alleen te bekijk op NPO Start Plus

Deze aflevering van Annie M.G. Schmidt is alleen nog maar op NPO Start Plus te bekijken.

Kijk deze aflevering op NPO Start Plus

Vadercomplex

Volgens de psycholoog is Annie eigenlijk helemaal niet op zoek naar de liefde, maar naar een vaderfiguur. 

blockquote
Ik ben met mijn vader getrouwd.
Annie over Dick van Duijn tegen Ischa Meijer

Contactadvertentie

Annie besluit om een contactadvertentie in De Groene Amsterdammer te plaatsen en zo ontmoet zij haar man Dick van Duijn, de opa van Jonathan. Er is wel een probleem: Dick is al getrouwd en heeft twee kinderen. Annie breekt meerdere keren met hem, maar het bloed kruipt waar het niet gaan kan.

Contactadvertentie:
Contactadvertentie
Contactadvertentie:

Jip en Janneke

Annie raakt zwanger van Dick en in 1953 gaan ze toch samenwonen in Berkel Rodenrijs. Met Flip om haar heen kan Annie zelf weer helemaal kind zijn. Haar kinderverhalen zijn een succes en geïnspireerd door Ot en Sien besluit Annie om een moderne versie te maken van dichtbijhuis-verhaaltjes: Jip en Janneke.

Televisie

Annie gaat ook schrijven voor televisie, iets wat ze lastiger vindt. Televisie is immers een medium waarin je al veel ziet, dus wat blijft er dan nog over om te zeggen? De comedyserie Pension Hommeles wordt een succes. Bekende acteurs zoals Mary Dresselhuys staan te trappelen om een gastrol te spelen.

Deel dit artikel