In de aflevering van Ik Vertrek van Richard en Aadje, zagen we hoe de gasten genoten van het ‘vispannetje’ van Aadje, zoals hij zijn Zarzuela noemt. Op veler verzoek delen wij hier het recept.
“Een heel simpel gerecht maar iedereen vindt het lekker”
Kabeljauw of zalm, verse mosselen en bijvoorbeeld een zak kokkels (optioneel gamba's)
4 uien in ringen
2 teentjes knoflook, geperst
1 blik gepelde tomaten
1 Spaanse peper
2 tomaten
1 courgette
een scheutje vissaus
2 visbouillonblokjes
1 glas droge witte wijn
olijfolie
zout en peper naar smaak
Italiaanse kruiden
In een pan olijfolie doen.
4 uien in ringen licht aanfruiten. Geperste knoflook en een gesneden Spaanse peper erbij doen.
Daarna een blik met gepelde tomaten erbij doen. Italiaanse kruiden, zout, gemalen peper toevoegen. Ook een klein scheutje vissaus.
Dan 1 glas droge witte wijn toevoegen en goed roeren.
Voeg vervolgens 2 tomaten vers gesneden erbij en 1 courgette in stukken erbij.
Daarna vis naar keuze toevoegen. Ik (Aadje) gebruik meestal kabeljauw of zalm. Dus stevige vissoorten. De vis goed onder de saus dompelen...
2 visbouillonblokjes fijn malen en over de saus sprenkelen.
10 min op laag vuur laten stoven.
Als laatste verse mosselen en bijvoorbeeld een zak kokkeltjes toevoegen. Deksel weer op de pan en nog 20 min laten stoven.
Buen provecho