Gouden Televizier-Ring 2023 - Jan & Peter
Gouden Televizier Ring GalaGouden Televizier Ring Gala
Gouden Televizier Ring GalaGouden Televizier Ring Gala

Alles wat je moet weten over het Gouden Televizier-Ring Gala 2023

Het Gouden Televizier-Ring Award Gala 2023 staat voor de deur, met een nieuw presentatieduo en splinternieuwe awards! Lees hier alles wat je moet weten over hét televisiegala van het jaar.

  1. Gouden Televizier Ring Gala

Hoe breng ik mijn stem uit?

Op donderdag 12 oktober kan er vanaf 19.55 uur gestemd worden. Je kunt online en via je telefoon je stem uitbrengen.

Hoe het stemmen werkt lees je hier

Waar en hoe laat?

Het gala vindt op 12 oktober 2023 plaats in Koninklijk Theater Carré in Amsterdam. Het gala is live te volgen op NPO 1 vanaf 20.30 uur.

De Rode Loper is vanaf 20.30 uur te zien en het Gala volgt om 21.00 uur. 

Een nieuw presentatieduo 

Naast presentator Jan Smit zien we dit jaar een nieuw gezicht, namelijk cabaretier Peter Pannekoek. Hoewel hij het gala nog nooit heeft gepresenteerd, is hij zeker geen onbekende op het Televizier-Ring gala.

Vorig jaar gaf hij zijn co-host Jan Smit aan het begin van het gala een hilarische peptalk en in 2021 reikte hij op geheel eigen wijze de Televizier-Ster Presentator uit aan André van Duin, waarbij de mediawereld flink op de hak werd genomen.

Britt Dekker en Splinter Chabot vragen BN'ers het hemd van hun lijf op de rode loper tijdens de Rode Lopershow. 

Jan Smit
Jan Smit presenteert het Gouden Televizier-Ring Gala al vanaf 2014 en deed dat met verschillende collega’s. Dit jaar heeft hij Peter Pannekoek aan zijn zijde. “Ik verzorg de rode draad en Peter heeft een vrijere rol,” aldus Jan.

Peter Pannekoek 
Voor cabaretier Peter Pannekoek is dit de eerste keer dat hij het gala presenteert. En hij kijkt ernaar uit: “Ik zat er al een tijdje op te loeren. Wat lijkt me nou spannend na de oudejaarsconference? Dit!”, aldus Peter. 

Splinter Chabot 
Schrijver en presentator Splinter Chabot staat bekend om zijn opvallende outfits. De ideale presentator dus voor De Rode Loper waar iedereen op zijn mooist gekleed is. Samen met Britt Dekker polst hij hoe het zit met de spanning bij de genomineerden en bespreken ze de outfits.

Britt Dekker 
Met haar ontwapenende persoonlijkheid is Britt Dekker de perfecte host voor De Rode Loper. Samen met Splinter Chabot peilt ze de sfeer bij de genomineerden en natuurlijk blijft de fashion ook niet onbesproken.

Ster wordt Ring 

De naam Televizier-Ster is aangepast naar Televizier-Ring. Hierdoor sluiten de categorieën van de verkiezing meer op elkaar aan en wordt het één geheel.

De hoofdprijs blijft nog wel de Gouden Televizier-Ring voor favoriete tv-programma. De winnaars in de categorieën Presentator, Acteur, Talent, Impact, Online-videoserie en Jeugd ontvangen allemaal deze prachtige nieuwe Televizier-Ring. 

Ontwerper Anneke Schat

Het ontwerp van de Televizier-Ring is gemaakt door beeldend kunstenaar Anneke Schat. Zij heeft ook de Gouden Televizier-Ring ontworpen, waarop deze nieuwe award gebaseerd is.

AVROTROS

Televizier-Ster is aangepast naar Televizier-Ring

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Via de gratis digitale nieuwsbrief blijf je op de hoogte van al het nieuws van AVROTROS programma's

Dit veld is verplicht

MeerMeer
Loading
AndersAnders
Loading