Blanks, artiestennaam van Simon de Wit, is geboren in Vleuten op 19 april 1997. Hij is een Nederlandse muzikant en YouTuber. Hij studeerde Informatiekunde aan de Rijksuniversiteit Groningen. In januari 2020 wordt Blanks verkozen tot 'Beste Artiest' tijdens het door Eurosonic Noorderslag georganiseerde Popgala Noord. Blanks tovert nummers van andere artiesten in compleet nieuwe jasjes en ook in het nieuwe seizoen van Beste Zangers.

YouTube

Simon heeft een muzikaal DNA: zijn vader drumde vroeger in de schoolband en diverse andere bandjes en zijn moeder zong bij de schoolband. Dus Simon gaat al op jonge leeftijd op zangles en op zijn elfde start hij met gitaarspelen. Op deze zelfde leeftijd vindt Simon YouTube erg interessant en begint met het uploaden van video’s op zijn eigen kanaal. Hij gaat vloggen en ziet zijn kanaal steeds meer groeien, na twee jaar heeft hij al 20.000 abonnees.

Eerste single

In 2016 brengt Simon zijn eerste nummer uit: ‘If You Ever Change Your Mind uit’. Dit nummer gaat over Simons vriendinnetje Anke en over hun relatie die uitgaat. Het was een echt heartbreak liedje. Simon heeft dit nummer zelf op Spotify uitgebracht. Hij heeft zelf uitgevonden hoe dit in zijn werk gaat.

Post Malone

Simon heeft in Groningen informatiekunde aan de Universiteit afgerond. Zijn doel was oorspronkelijk om een eigen ICT bedrijf te starten, maar dat doel veranderde door het plezier wat Simon aan muziek beleefde. 

In 2018 steekt Blanks voor het onderdeel 'StyleSwap' een bestaand liedje in een volledig nieuw jasje. Hij brengt ‘Better Now’ van Post Malone in een eighties stijl uit en dit nummer gaat viraal op Instagram en YouTube. Zelfs Post Malone himself geeft een reactie op zijn versie en het nummer is meer dan 20 miljoen keer gestreamt op Spotify.

Uit een winkelcentrum gezet…

De meeste fans van Blanks zitten in Amerika, Verenigd Koninkrijk, Duitsland en Australië. Simon doet ook aan meet-ups. Hij post dan online in welke stad hij zit en vraagt wie er even langs komt. Zo is hij in New York al eens uit een winkelcentrum gezet, omdat het te druk werd. Simon heeft meerdere singles uitgebracht en schrijft ook mee voor andere artiesten. 

Deel dit artikel