Glen Faria maakte jaren deel uit van de groep Flinke Namen onder de artiestennaam 'Fit'. 

Glen is geboren in 1980 in Nederland en bracht zijn jeugd door in Amsterdam Zuidoost. Muziek zat er van kleins af aan al in; op jonge leeftijd speelde Glen vaak op een kleine synthesizer. Hij is opgegroeid met Motown muziek, Blue Eyed Soul en R&B. Verder draaide zijn moeder regelmatig muziek van Swam Dog en Curtis Mayfield. 

Samen met zijn buurjongen Sef voegde hij zich in 2004 bij de nieuwe Amsterdamse groep: 'Flinke Namen'. De groep bestond uit met Sef, Fit, The Flexican en Murth Mossel. Glen merkte dat het schrijven hem goed lag en creerde het nummer 'Wolken' voor Flinke Namen. Hij ontpopte zich van rapper naar singer songwriter. 

Flink Namen met het nummer Wolken

Tegenwoordig schrijft Glen ook liedjes voor andere artiesten (o.a. Maan, Ali B, Kenny B). Hij schrijft echte liedjes met een boodschap, gericht op opgroeien, volwassen worden en vader zijn. Glen heeft naar eigen zeggen genoeg uitgehaald en meegemaakt in het leven en probeert nu via zijn muziek aan zijn zoon en aan de wereld zijn wijze levenslessen te vertellen.

Glen Faria - Zij weet het:

Glen in duet met Alain Clark en Jan Smit:

Hard werken en weinig slapen, dat is wat de opnames van Beste Zangers voor de deelnemers is. En dat bleek dit jaar maar weer. In vier dagen tijd worden er acht afleveringen opgenomen, inclusief activiteiten, repetities, interviews en leaderopnames. Wat je op televisie niet ziet is dat ze vaak tot diep in de nacht aan het opnemen zijn. Kortom, die opnames gaan je niet in de koude kleren zitten. En dat gaf Alain, Glen en Jan inspiratie voor een liedje.

Deel dit artikel