Nielson, artiestennaam van Niels Littooij, is geboren in Dordrecht op 28 december 1989. Hij is een Nederlandse singer-songwriter. Zijn doorbraak kwam bij De Beste Singer Songwriter in 2012 met het nummer ‘Beauty & the brains’. Dit jaar is dat precies tien jaar geleden. Zijn aanstekelijke enthousiasme ga je dit seizoen zien op het Beste Zangers-podium. 

Muzikale familie

Nielson komt uit een groot gezin, hij heeft zes broers. Al zijn broers kunnen zingen. Niels zat in de kerk in een familiebandje met twee van zijn broers. Hun band speelde gospel en heette “De Weg”. Op de middelbare school doet hij mee aan een eerste talentenjacht en heeft zijn allereerste optreden op de camping. 

Miss Montreal en Bløf

Niels zat op de Herman Brood Academie als rapper. Samen met Mister Polska, Boaz van de Beatz, Tim Knol, Lisa Lois. Later volgen namen zoals Lil’ Kleine en Martin Garrix. In 2008 wint hij de voorronde van Kunstbende en mag in het voorprogramma van The Opposites staan. Na zijn deelname aan De Beste Singer Songwriter zit zijn muzikale carrière in de lift. Zo heeft hij meerdere hits met collega artiesten Miss Montreal en met Bløf.

Sexy als ik dans… 

Na de samenwerkingen met andere artiesten vindt Nelson het weer tijd om een solo single uit te brengen. En met succes, in 2014 brengt hij de hit ‘Sexy als ik dans’ uit. Een paar jaar later doet Nielson mee aan Wie is de Mol?.

‘Tijdbommetjes’ 

Niels beschrijft zijn nummers als ‘tijdbommetjes’. Het duurt soms maanden voordat het publiek ze echt accepteert en dan ineens is het een hit. Zijn laatste hit ‘IJskoud’ brengt hij in september uit en in februari is het pas een hit.

Deel dit artikel