Roxeanne Hazes, geboren op 18 januari 1993, is de dochter van de in 2004 overleden zanger André Hazes sr. en Rachel Hazes. Als klein meisje is Roxeanne altijd aan het zingen en dat valt haar vader ook op. Ze begint haar muzikale carrière met het zingen van haar vaders repertoire, maar na tien jaar heeft ze haar eigen stijl gevonden en die ‘levenspop’ brengt ze mee naar het Beste Zangers-podium.

Rauwe muzieksmaak

Tijdens haar jeugd hoort Roxeanne natuurlijk veel volksmuziek, terwijl ze zelf een wat rauwere muzieksmaak heeft. Ze was fan van No Doubt, luisterde naar Within Temptation en Evanescence. Haar favoriete liedje ever is ‘Wicked Game’ van Chris Isaak. Voor Roxeanne is dit nummer de ultieme love song, maar eigenlijk ook een heartbreak song.

Eerste single

Op 13-jarige leeftijd doet Roxeanne in 2007 mee aan het programma So You Wannabe a Popstar. Een jaar later brengt de zangeres haar eerste single uit, haar versie van Maribels ‘Ik Hou Van Jou’, speciaal voor haar vader die drie jaar daarvoor overlijdt. Ze heeft na haar deelname aan So You Wannabe a Popstar tien jaar opgetreden met het repertoire van haar vader en daarna wordt het tijd voor haar eigen stijl.

Levenspop

Roxeanne noemt haar eigen stijl ‘levenspop’. Ze was het levenslied repertoire helemaal zat en komt erachter dat het volkse genre niet bij haar past. Haar debuutalbum ‘In mijn bloed’ (2017) wordt goed ontvangen en de gelijknamige single leverde haar een Edison op. Toevallig heeft mede Beste Zangers-kandidaat Jaap Reesema meegeschreven aan het nummer ‘Ik was toch je meisje.’

Mama was een klootzak

Roxeanne en haar vriend Erik Zwennes hebben een zoontje Fender (3). Ze heeft een nummer geschreven over Fender en haarzelf: ‘Mama was een klootzak’. Het lied gaat over de tijd voor Fender, toen de zangeres harten heeft doen breken, maar ook haar eigen hart vele malen. Ze ging ‘als een klootzak’ door het leven en Fender heeft haar soft gemaakt.

Deel dit artikel