In 2019 is het exact veertig jaar geleden dat ABBA in Ahoy stond. Ter gelegenheid hiervan komt THE SHOW - A tribute to ABBA exclusief naar de Rotterdamse poptempel. Om alvast in de ABBA-stemming te komen: driemaal ABBA uit Beste Zangers!

1. Edsilia Rombley - The Winner Takes It All

The Winner Takes It All, de eerste single van het album Super Trouper, gaat over het einde van een romance. Het nummer is de succesvolste ABBA-hit in de top 40 en dé hit van het jaar in 1980. 

2. Monique Klemann - Summer Night City

Summer Night City is ABBA's tweede single die niet op een album is terug te vinden. Oorspronkelijk zou het de eerste single van Voulez-Vous worden, maar de band was er tijdens de opnamesessie niet erg blij mee. 

3. OG3NE - ABBA Medley

De meidengroep OGN3E bracht tijdens de 2016-editie van Beste Zangers een ABBA medley ten gehore, bestaande uit Thank You for the Music en Waterloo. Met dat laatste nummer won ABBA het Eurovisie Songfestival van 1974.

ABBA, thank you for the music

 Wil jij naar THE SHOW - A tribute to ABBA, een unieke productie die door kenners omschreven wordt als 'de beste ABBA-show na de originele ABBA'? AVROTROS-leden krijgen korting op de ticketprijs dus haal je plateauzolen uit de kast, verzamel al je vrienden en bestel snel je tickets voor de ultieme avond uit. 

Deel dit artikel