De unieke hoge kopstem van zanger Alides Hidding samen met de muzikale mix van disco, funk, soul en rock was begin jaren ‘80 het handelskenmerk van de band Time Bandits. De band scoorde met ‘I'm Only Shooting Love’ een nummer 1 hit in Nieuw-Zeeland en tourde vier maanden over de ‘endless roads’ van Australië. Alides brengt een bak van jarenlange ervaring mee naar het nieuwe seizoen van Beste Zangers.

Nowhereland

Alides is in 1954 geboren in Schoonoord in Drenthe, maar woonde in Odoornerveen. ‘’Dat was een kanaal met vijf boerderijen’’.Zijn ouders hadden daar een boerderij gekocht om een bakkerij te beginnen. Alides is in ‘nowhereland’ opgegroeid. Zijn hele familie is muzikaal, iedereen speelt een instrument of zingt. Met zijn vader zong hij op bruiloften en speelde hij accordeon. Alides is nog op zijn elfde tot kampioen accordeon van Drenthe gekroond. 

Time Bandits 

Alides reisde de muziek achterna en ging naar Emmen en Groningen. Overal waar hij kon spelen, speelde hij. Hij kreeg verschillende aanbiedingen van coverbands en kwam uiteindelijk terecht in Amsterdam. Alides wilde graag een eigen band en Time Bandits werd uiteindelijk zijn band. De band is vernoemd naar een film van Monty Python. 

Met de eerste single ‘Live it Up’ in 1981 was het meteen raak. De band had een stabiele bezetting en scoorde meteen een top tien hit. Het nummer bereikte zelfs de zesde plek in de Hot Dance/Disco-chart in Amerika.

Endless Road

De meeste hits zijn door Alides zelf geschreven. Het nummer ‘I'm Specialized In You’ behaalde de tweede plek in de Top 40. ‘Endless Road’ was zeer succesvol in Australië, waar de band veel tourde en waar de clip is opgenomen. De band kwam in 2013 nog samen en maakte hun laatste album ‘Out of the Blue’. 

Vier maanden door Australië 

Alides heeft ook veel voor anderen geschreven, voor zowel Nederlandse als Vlaamse artiesten. De band is in zijn glorietijd voor vier maanden op tournee gegaan door Australië en Nieuw-Zeeland. Dit was zijn jongensdroom, met een privévliegtuig op tournee, samen in de bus, aan de bar, soundchecken, ontbijten met kreeft, vrouwen! Een dierbare herinnering aan zijn Time Bandits tijd. 

Deel dit artikel