María Isabel (Belle) Pérez Cerezo is een Spaanse zangeres, geboren in 1976 in de Belgische plaats Neerpelt. De ouders van Belle zijn beide van Spaanse komaf en beschikt de geboren en getogen Belgische daarom enkel over de Spaanse nationaliteit. Belle staat vooral bekend om haar Spaanstalige, vrolijke en opzwepende nummers. Deze aanstekelijke Spaanse invloeden zien we in het nieuwe seizoen van Beste Zangers terug.

Bésame Mucho

Belle kan zich de Spaanse tradities van gedekte tafels met kerststokken en twaalf druifjes met oud en nieuw (voor positiviteit in het nieuwe jaar) nog goed herinneren. Haar opa’s waren heel muzikaal. Abuelo Francisco en abuelo Manuel draaide traditionele folklorische muziek, maar ook nummers uit Zuid-Amerika zoals ‘Bésame Mucho’ en ‘The girl from Ipanema’. Deze nummers heeft Belle later zelf ook opgenomen.

Flamenco

In de weekenden ging Belle als klein meisje naar Eindhoven, naar de ouders van haar vader. Met Spaanse make-up en een flamenco jurkje aan, begon Belle te zingen en te dansen op tafel. Ze deed mee aan lokale playbackshows, danste de flamenco op de dansschool van haar tante en ‘herontdekte’ de Spaanse muziek. Ze is haar muzikale carrière begonnen als backing vocalist in een bandje. In 1997 werd Belle ontdekt bij een lokale talentenjacht, waar ze een nummer zong van haar grote idool Céline Dion. 

Eurovisie Songfestival 

In 1999 waagde de zangeres zich aan de Belgische voorronde van het Eurovisie Songfestival met ‘Hello World’, het nummer waar het allemaal mee begon. Haar allereerste tv-optreden en de start van haar succesvolle carrière. Het nummer bereikte nog een ander continent: Amerika! De producer van Britney Spears was destijds geïnteresseerd in het nummer, maar Belle bracht het nummer zelf uit en ging een jaar touren door Amerika. De Spaanse versie ‘Hola Mundo’ bereikte de nummer 1 notering in de Tropical Chart.

Van pop naar latin

Na twee Engelstalige albums ‘Hello World’ en ‘Everything’ gooit Belle Perez het roer om, ze verandert van pop naar latin. Ze maakt een Spaanstalige versie van Sinatra’s ‘My Way’, ‘A Mi Manera’ en neemt haar versie op van het klassieke Spaanse nummer ‘Hijo de la Luna’ van Mecano. Ze brengt haar eerste Spaanstalige album op de markt, Baila Perez. In 2005 brengt ze de titelsong van de animatiefilm Madagascar uit, genaamd ‘Que Viva La Vida’. Het nummer waarmee Belle Perez bekendheid kreeg in Nederland. 

Sterren Muziekfeest op het Plein

In 2006 doet Belle opnieuw een gooi naar het Eurovisie Songfestival met het nummer ‘El Mundo Bailando’. Ze eindigt op de derde plek bij de finale van de Belgische voorronde. De jaren daarna heeft Belle verschillende albums uitgebracht, heeft ze vele tours gedaan in zowel Vlaanderen als Nederland en is ze regelmatig te vinden op onze eigen Sterren Muziekfeest op het Plein. 

In 2012 gaat Belle een samenwerking aan met de bekende Cubaans-Amerikaanse rapper Pitbull, met het nummer ‘Beat on my Drum’. Op 15 december 2016 brachten Belle en haar man Wouter van der Horst hun eerste kind, Ellía Wouter van der Horst-Perez, op de wereld.

Deel dit artikel