Er zijn heel wat talen gezongen in de afgelopen seizoenen van Beste Zangers! Van het swingende Spaans tot het romantische Italiaans. Speciaal voor jou hebben we een aantal liedjes, gezongen in een andere taal dan Nederlands, op een rij gezet.

Beste Zangers in het Fries

Het is al enige tijd geleden, maar in seizoen 5 zong Tim Douwsma het liedje ‘It wetter’ in het Fries. In zijn eigen taal zong hij het nummer voor Bastiaan Ragas. Hij was een van de eerste die niet in het Nederlands of Engels zong tijdens Beste Zangers!

Turks door Karsu

Het prachtige Franse lied ‘Je suis malade’ werd in seizoen 14 gezongen door Karsu en Belle Perez. Karsu besloot om een deel te laten vertalen naar het Turks. Het was voor haar de eerste keer dat ze een nummer zong die gaat over de donkere tijden die ze heeft beleefd.

Spaanstalig

Spaans is, naast Nederlands en Engels, misschien wel de meeste gezongen taal in Beste Zangers. René Froger zong in seizoen 2 van Beste Zangers al deels Spaans tijdens de medley van ‘Amor de mis amores’ en ‘Laat me’. Na hem volgden vele andere kandidaten, onder andere Anneke van Giersbergen en Rolf Sanchez.

Italiaans door Tania Kross

De romantische Italiaanse taal was net als Spaans erg geliefd de afgelopen seizoenen. Maar liefst acht nummers zijn er gezongen waarin de Italiaanse taal te horen was. Zo zijn er Italiaans/Nederlandse liedjes gezongen, maar ook Italiaans/Engelse liedjes. Uiteraard kan het nummer ‘Margherita’ niet ontbreken in deze lijst. Tania Kross zong dit nummer in seizoen 10 van Beste Zangers.

Frans

De Belgische Milow zingt de Franse versie van het nummer ‘All things under the sun’ genaamd ‘Regarde le soleil’ tijdens seizoen 13 van Beste Zangers. In 14 seizoenen Beste Zangers zijn er maar drie kandidaten die in het Frans zongen, namelijk Tania Kross met ‘Mes emmerdes’, Glen Faria met ‘Le Port d'Amsterdam’ en Milow.

Duits gezongen door Floor Jansen

Floor Jansen, bekend van haar metalband Nightwish, besloot tijdens seizoen 12 van Beste Zangers om Henk Poort te verrassen met haar eigen versie van het ‘Vilja Lied’. Zij zong het nummer geheel op eigen wijze in het Duits. Een combinatie van opera en metal kwamen samen.

Engels

Over de jaren zijn er heel veel kandidaten die in het Engels hebben gezongen, zo ook O’G3NE. Het gevoelige nummer ‘Clown’ brachten zij driestemmig, op een manier dat alleen O’G3NE dat kan. Sharon Doorson, voor wie het nummer was gezongen, kon het niet droog houden toen zij het nummer hoorde.

Portugees

Niemand anders behalve Glennis Grace durfde het tot nu toe aan om in het Portugees te zingen. Glennis zong in seizoen 3 het nummer ‘Ilumina’ tijdens de aflevering van Wolter Kroes.

Beste Zangers, vanaf 11 augustus elke donderdag om 20.35 uur bij AVROTROS op NPO 1. 

Deel dit artikel