Hazes is en blijft de basis. Inmiddels zijn er al behoorlijk wat klassiekers van André Hazes gezongen tijdens Beste Zangers. Het wordt tijd om deze nummers op een rij te zetten!

Zij gelooft in mij

Eén van de bekendste liedjes van André Hazes is misschien wel het nummer ‘Zij gelooft in mij’. Het nummer is maar liefst drie keer gezongen in de laatste 14 seizoenen van Beste Zangers. 

Do
Do is de eerste zangeres die de tranentrekker van Hazes performt tijdens Beste Zangers. Zij zingt het lied in seizoen 3 voor Wolter Kroes.

Lange Frans & Julia Zahra
Lange Frans en Julia Zahra volgen Do in seizoen 8 op, door het nummer voor Do te zingen. Zij neemt in seizoen 8, net als Lange Frans, voor de tweede keer deel aan het programma Beste Zangers. 

Kenny B
Op geheel eigenwijze zingt Kenny B het nummer ‘Zij gelooft in mij’ voor Maan. Met een Surinaams teintje brengt hij het nummer graag voor Maan, aangezien het lied veel impact heeft gemaakt op haar. Doordat Maan ooit de versie van Do zong, is ze gescout voor The Voice Of Holland en brak ze door in Nederland.

Ik leef mijn eigen leven

Het nummer ‘Ik leef mijn eigen leven’ is in 14 seizoenen Beste Zangers gezongen door Freek Bartels en André Hazes Jr. 

André Hazes Jr.
Wie anders dan André Hazes Jr. kan het lied van zijn vader beter overbrengen? André zingt het nummer ‘Ik leef mijn eigen leven’ met diep respect voor zijn vader, omdat hij alles uit zijn leven heeft gehaald. Het lied staat letterlijk en figuurlijk op het lijf geschreven van André Hazes Jr. 

Freek Bartels
Voor Peter Beense zingt Freek Bartels in seizoen 4 het lied ‘Ik leef mijn eigen leven’ van André Hazes. Volgens Jan Smit brengt Freek het nummer met de schoonheid van Willeke Alberti.

Waarom

Net als ‘Ik leef mijn eigen leven’ is het nummer ‘Waarom’ twee keer gezongen de afgelopen seizoenen. Zowel Gerard Joling en Xander de Buisonje zingen het lied vol passie.

Gerard Joling
Waarom Gerard? Als geen ander zingt Gerard uit volle borst het nummer ‘Waarom’ van André Hazes in het 4e seizoen van Beste Zangers.

Xander de Buisonje
Op het afscheid van André Hazes heeft Xander het nummer ‘Zij gelooft in mij’ gezongen. André Hazes Jr. is hier nog steeds dankbaar, daarom zingt hij nu een andere klassieker ‘Waarom’ voor André Hazes Jr tijdens het 7e seizoen van Beste Zangers.

De fles

Martin Buitenhuis brengt twee idolen samen, namelijk een combinatie van André Hazes en Herman Brood. Hij zingt het nummer ‘De fles’ van André Hazes voor Frans Duijts. 

Wees zuinig op m’n meissie

Voor Samantha Steenwijk zingt Henk Poort het nummer ‘Wees zuinig op m’n meissie’. Speciaal ter herinnering van de bruiloft van Samantha en haar vrouw.

Geef mij nu je angst

Het mooiste liedje van André Hazes vindt Anita Meyer toch wel ‘Geef mij nu je angst’. Speciaal voor haar zingt Dennie Christian dit nummer. Van origine is het een Duits lied, waardoor Dennie het nummer tweetalig zingt.

Eenzaam zonder jou

Jaren geleden zong Sharon Doorson bij André Hazes het nummer ‘Eenzaam zonder jou’. Willeke Alberti zingt het betekenisvolle lied voor haar. Het verhaal wat Willeke vertelt met haar prachtige stem, komt bij iedereen binnen.

Deel dit artikel