Beste Zangers gaat de samenwerking aan met Stichting Kinderen Kankervrij (KiKa) in een eenmalige special van het programma. Henk Poort, Glen Faria, Maria Fiselier, Tabitha, Jaap Reesema en Tania Kross steunen KiKa en vragen aandacht voor dit goede doel, door samen de mooiste duetten te zingen. Omdat er in deze aflevering geen hoofdgast is, zit Anita Meyer naast presentator Jan Smit als ambassadeur van één van de belangrijkste partners van KiKa, het Prinses Máxima Centrum voor kinderoncologie.

De kracht van samenwerking komt altijd goed naar voren in Beste Zangers. Om deze reden zingen de artiesten prachtige duetten, zodat er extra aandacht komt voor KiKa en alle kinderen die te maken hebben met kanker.

Op bezoek bij een bijzonder gezin

Glen Faria, Maria Fiselier en Tabitha gaan alle drie op bezoek bij een gezin, waarbij kinderkanker onderdeel van hun leven is of is geweest. Zo krijgt Jans, een 11-jarig meisje met acute lymfatische leukemie, bezoek van Glen. Tabitha bezoekt Lizzy, bij wie op 5-jarige leeftijd een hersentumor werd geconstateerd. En Maria ontmoet de ouders van Sam, die vorig jaar helaas is overleden aan kanker.

Doneren aan Kika

In Nederland is kanker nog altijd de meest voorkomende doodsoorzaak onder kinderen. Elke drie dagen sterft er één kind aan deze vreselijke ziekte. Tijdens de uitzending kan er worden gedoneerd aan KiKa. Met donaties kan het Prinses Máxima Centrum worden uitgebreid, zodat er nog meer onderzoekers aan de slag kunnen om de strijd tegen kinderkanker aan te gaan.

Beste Zangers KiKa special is te zien op donderdag 8 december om 20.30 uur op NPO 1.

Deel dit artikel