Beste Zangers gaat donderdag 8 december de samenwerking aan met Stichting Kinderen Kankervrij tijdens een eenmalige special van het programma. Henk Poort, Glen Faria, Maria Fiselier, Tabitha, Jaap Reesema en Tania Kross steunen KiKa en vragen aandacht voor dit goede doel, door samen de mooiste duetten te zingen. Aangezien er in deze aflevering geen hoofdgast is, zit Anita Meyer naast presentator Jan Smit als ambassadeur van één van de belangrijkste partners van KiKa, het Prinses Máxima Centrum voor kinderoncologie.

De kracht van het programma Beste Zangers komt vooral door de mooie samenwerkingen. Vandaar dat de artiesten prachtige duetten zingen tijdens deze speciale editie. Alle aandacht kan KiKa goed gebruiken om de sterfte onder kinderen met kanker tegen te gaan.

Op bezoek bij een bijzonder gezin

Glen Faria, Maria Fiselier en Tabitha gaan alle drie op bezoek bij een gezin, waarbij kinderkanker onderdeel van hun leven is of is geweest. Alledrie krijgen ze een inkijkje in het leven vaan kinderen met kanker. Zo krijgt Jans, een 11-jarig meisje met acute lymfatische leukemie, bezoek van Glen. Tabitha bezoekt Lizzy, bij wie op 5-jarige leeftijd een hersentumor werd geconstateerd. En Maria ontmoet de ouders van Sam, die vorig jaar helaas is overleden aan kanker.

Beste Zangers KiKa special

Doneren aan Kika

In Nederland is kanker nog altijd de meest voorkomende doodsoorzaak onder kinderen. Elke drie dagen sterft er één kind aan deze vreselijke ziekte. Tijdens de uitzending kan er worden gedoneerd aan KiKa. Met donaties kan het Prinses Máxima Centrum worden uitgebreid, zodat er nog meer onderzoekers aan de slag kunnen om de strijd tegen kinderkanker aan te gaan.

Duetten

Er ontstaan mooie duetten tussen oud deelnemers van het programma. Zo zingen Tabitha en Henk Poort een duet, Jaap Reesema en Maria Fiselier, Tania Kross en Henk Poort, Glen Faria en Tania Kross, Tabitha en Jaap Reesema, Maria Fiselier en Glen Faria. Als afsluiting van de Beste Zangers KiKa special zingen Jan Smit en Anita Meyer samen ook nog een liedje.

Beste Zangers KiKa special is te zien op donderdag 8 december om 20.30 uur op NPO 1.

Deel dit artikel