Traditiegetrouw start NPO Radio 2 op eerste kerstdag met de Top 2000. Daarin hoor je de 2000 mooiste liedjes ooit, samengesteld door de luisteraars van NPO Radio 2. Dit jaar is Beste Zangers goed vertegenwoordigd in de lijst, maar liefste vijf nummers uit ons programma hoor je tussen Kerst en Oud & Nieuw voorbij komen. 

29. Miss Montreal - Door de Wind

Met haar vertolking van 'Door de wind' van Stef Bos scoort Miss Montreal dit jaar een monsterhit. Het liedje is geschreven voor de moeder van Stef Bos. In een periode waarin ze ziek werd en Stef het heel moeilijk had. Uiteindelijk is ze overleden en heeft Stef nooit gedeeld dat dit het verhaal achter dat liedje is. Het nummer is zelfs nog door zijn toenmalige vriendin gezongen op het Eurovisie Songfestival, voor Belgie.

De versie van Miss Monteal haalt hoge noteringen in de Nederlandse en Vlaamse hitlijsten. De YouTube-video van haar optreden is inmiddels ruim 5,7 miljoen keer bekeken. En ze knalt met dit nummer uit het niets naar nummer 28 in de Top 2000!

105. Floor Jansen & Henk Poort - Phantom of the Opera

Een andere knaller uit Beste Zangers, maar dan van vorig jaar, staat op nummer 105 in de Top 2000; Phantom of the Opera gezongen door Henk Poort en Floor Jansen. Een optreden dat we nooit meer gaan vergeten. Toen Floor Jansen hoorde dat Henk Poort mee ging doen aan Beste Zangers, wist ze meteen dat ze als duet met hem ‘Phantom Of The Opera’ wilde zingen. Daar hoefde Henk niet lang over na te denken. Terwijl de tent op instorten staat, door regen, onweer en storm, zingen Floor en Henk het allerlaatste duet van het twaalfde seizoen, de ultieme afsluiter! Inmiddels is het optreden al meer dan 12 miljoen keer bekeken op YouTube. 

367. Davina Michelle - Duurt te lang

Het is de hit van 2018 en de grote doorbraak van Davina Michelle; 'Duurt te Lang'. Ze zong het in het elfde seizoen van Beste Zangers voor Glen Faria. Een optreden waarmee ze volledig uit haar eigen comfortzone ging door Nederlands te zingen. Glen Faria wist niet wat hem overkwam toen hij hoorde wat Davina ervan had gemaakt en zat letterlijk te stuiteren op de bank. Met haar optreden wist ze niet alleen Glen te verbazen en verrassen, heel Nederland zong binnen no time 'Duurt te lang' uit volle borst mee en het werd een nummer 1 hit met vele platina platen. Inmiddels heeft Davina Michelle's optreden in Beste Zangers meer dan 23 miljoen views op YouTube en een geweldige notering in de Top 2000  op nummer 367.

1025. Tino Martin - Zij weet het

Het elfde seizoen bleek een hitmachine want naast Davina Michelle scoorde ook Tino Martin met een nummer van Glen Faria een grote hit. 'Zij weet het' werd door Tino in een nieuw jasje gestoken en ook dit nummer belande in de Nederlandse Top 40 en behaalde de platina status. Deze hit is daarom ook terecht te horen in de Top 2000, op nummer 1025.

1125. Emma Heesters & Rolf Sanchez - Pa Olvidarte

Naast het epische duet van Henk Poort en Floor Jansen scoorden Emma Heesters en Rolf Sanchez een dikke vette radiohit met 'Pa Olvidarte'. Een Nederlands/Spaans nummer dat de platina status behaalde. Een heerlijk zomers nummer dat met recht in de Top 2000 staat. 

De Top 2000 beluister je tussen Kerst en Oud & Nieuw via NPORadio2.

Deel dit artikel