Het klapstuk en daarmee de laatste aflevering van dit seizoen van Beste Zangers: de duetten! Alides Hidding, Anneke van Giersbergen, Belle Perez, Bökkers, Joe Buck, Karsu en Roel van Velzen hebben afgelopen weken het beste in elkaar naar boven gehaald. Nu is het tijd om de muzikale krachten te bundelen met als gevolg prachtige en indrukwekkende duetten. 

Jan Smit kijkt elk seizoen het meest uit naar de aflevering met de duetten. Volgens de zanger komt alles samen tijdens deze show, alle vriendschappen die opgebouwd zijn komen tot uiting in de muziek.

blockquote
Ik denk dat onze harten toch wel een beetje met elkaar versmolten zijn
Karsu

Belle Perez & Alides Hidding - When the rain begins to fall

Het eerste duet van de avond is van niemand minder dan Belle Perez en Alides Hidding. Het duo zingt een bekend nummer uit de jaren '80, 'When the rain begins to fall'. 

Bökkers & Karsu - Miracles

Het nummer dat Bökkers en Karsu zingen komt je misschien wel bekend voor. Joe heeft het nummer 'Miracles' van de band Hallo Venray eerder dit seizoen gezongen voor Bökkers. Het is een liedje dat Bökkers als jonge puber heel veel geluisterd heeft. 

Belle Perez & Joe Buck - Rewrite the stars

Belle heeft de film 'The Greatest Showman' gezien en daar zat één nummer in die ze graag in duet wilde zingen met Joe, 'Rewrite the stars'. Volgens de zangeres past Joe perfect bij dit nummer. 

Roel van Velzen & Anneke van Giersbergen - Hou van mij

Roel wist meteen dat hij het nummer 'Hou van mij' van de 3JS wilde zingen voor deze aflevering. Een liedje dat volgens Roel heel mooi geschreven is en wat hij graag met Anneke wil zingen. 

Karsu & Belle Perez - Je suis malade

Karsu vindt het volledig Franstalige nummer 'Je suis malade' al heel lang heel mooi. Ze heeft het nummer voor de helft laten vertalen in het Turks, Belle neemt het Franstalige deel van het liedje voor haar rekening. Voor Karsu is dit het eerste nummer dat ze zingt over wat ze heeft meegemaakt, over haar 'donkere dagen'. 

''Ik denk dat dit het mooiste duet is dat ik ooit heb gezien.'' Jan Smit zit al tien seizoenen op de Beste Zangers-bank en is zwaar onder de indruk van de dames. 

Anneke van Giersbergen & Alides Hidding - What kind of fool

Anneke is heel haar leven al een groot fan van Barbra Streisand, maar als heavy-metal zangeres heeft ze nooit echt de kans gehad om een nummer van haar te zingen. Totdat daar het podium van Beste Zangers op haar pad kwam... 

Joe Buck & Roel van Velzen - Don't stop me now

Joe stapt uit zijn comfortzone en waagt zich samen met Roel aan een klassieker van Queen. Roel is geen onbekende van het Queen-repertoire en samen hebben ze er een duetversie van gemaakt. 

blockquote
Ik ga hier nog een heel leven lang van nagenieten
Joe Buck
Beste-Zangers-2021-grouphug.jpg
Beste Zangers 2021
Beste-Zangers-2021-grouphug.jpg

Daarmee sluiten Joe en Roel op een spectaculaire wijze dit seizen van Beste Zangers af. Don't stop me now? Dat hoeft zeker niet, geniet nogmaals van alle optredens van dit seizoen van Beste Zangers. Tot volgend jaar! 

Deel dit artikel