De 23-jarige Emma Heesters heeft in vijf jaar tijd meer dan 1 miljoen abonnees op haar YouTube-kanaal weten te vergaren met het zingen van covers en gaat dit jaar voor het eerst eigen werk uitbrengen.

De 23 jarige Emma Heesters is geboren op 8 januari 1996 in 's Gravenpolder, Zeeland. Al op jonge leeftijd is de kleine Emma bezig met muziek; als achtjarig meisje wint ze het 'Kinderen voor Kinderen Songfestival'. Op haar 18e start ze haar eigen YouTube-kanaal waarop ze covers op haar eigen manier zingt. Drie jaar geleden gingen haar uploads ineens door het plafond; covers van Meghan Trainor, Ariane Grande en Alan Walker. Sindsdien groeit Emma's fanbase op YouTube heel erg hard; ze heeft inmiddels al meer dan 1 miljoen abonnee's op haar eigen YouTube-kanaal. 

Doorbraak 

Haar grootste YouTube hit is de cover van Despacito samen met YouTuber Jason Chen, deze is, bij elkaar opgeteld, al meer dan 10 miljoen keer bekeken. Daarnaast zijn haar vertolkingen van Charlie Puth 'Attention' en Justin Biebers 'Let me love you' ook sky high op YouTube. 

Amerika

Tegenwoordig is Emma vaker in Amerika te vinden. Ze reist veel tussen LA (De YouTube-hoofdstad van de wereld) en New York waar ze veel werkt omdst ze sinds kort een platencontract heeft bij Universal Republic Records. Daar werkt ze op dit moment in de studio met multi-platinum en Grammy Award winning record producers en schrijvers om haar eigen identiteit als artiest te vormen en dus ook eigen nummers uit te brengen. 

Tournee

In mei 2019 stond Emma in het voorprogramma van de Amerikaanse pop en rockband Boyce Avenue waarmee ze op tournee gaat door heel Europa. Op dit moment is de zangeres in Zuid-Korea waar ze net haar eerste show heeft gegeven! 

Deel dit artikel