Floor Jansen wordt geboren in Goirle, Noord-Brabant. Ze studeerde aan de rockacademie in Tilburg en is sinds 2012 de frontvrouw van de Finse symfonische metalband Nightwish.

Voordat Floor zich bij de band Nightwish voegt is ze van 1997 tot begin 2009 de leadzangeres, song- en tekstschijver van de Nederlandse metalband After Forever en zingt en schijft ze van 2010 tot 2016 in haar eigen band genaamd ReVamp.

Nightwish

Floor is sinds 2012 de leadzangeres van de band Nightwish. De metalband bestaat al 20 jaar en Floor is de derde zangeres van de groep. In 2015 brengt Nightwish met Jansen als leadzangeres het album 'Endless Forms Most Beautiful' uit, met daarop de grote hit 'Élan', waarvan de videoclip al meer dan 57 miljoen keer is bekeken op YouTube:

Nightwish is met afstand de grootste band in het genre; ze hebben al meer dan negen miljoen albums wereldwijd verkocht. Daarnaast treden ze wereldwijd op in grote arena's zoals Wembley, festivals als Wacken Open Air en ook in onze eigen AFAS en Ziggo Dome. Geheel terecht dat Floor in 2018 de Buma Rocks Exportprijs wint. 

Zweden

Tegenwoordig woont Floor in Zweden samen met haar man, die drummer is, en hun dochter. Naast de muziek is paardrijden één van haar grote passies.

De uitzending van Floor Jansen zie je op zaterdag 14 september om 20.30 uur op NPO 1. 

Deel dit artikel