Glennis Grace is door naar de finale van het populaire America's Got Talent. Het was nog even spannend, want in het begin van de uitslagshow stond ze onderaan de lijst. Toch redde ze het, en volgens jurylid Simon Cowell is dat meer dan terecht: "ik wil de anderen niet tekortdoen, maar Amerika heeft absoluut een goede keuze gemaakt."

Na haar eerste auditie kreeg ze van jurylid Mel B (ex-Spice Girls) de opmerking dat ze heel erg klinkt als Whitney en dat ze benieuwd is hoe Glennis klinkt als ze een ander nummer zingt. Die opmerking heeft ze ter harte genomen want in de tweede ronde wist ze iedereen te verbluffen met haar vertolking van 'Nothing Compares 2U' van Prince (later gecoverd door Shinead O'Connor). Een nummer dat ze in 2012 al zong in Beste Zangers Unplugged. 

Glennis Grace - Nothing Compares 2U; Beste Zangers Unplugged

Mel B: "Je was niet alleen fantastisch... ik geloof dat je niet realiseert wat je ons hebt gegeven... je gaf alles! Dankjewel dat je mijn advies ter harte hebt opgevolgd. Geweldig gedaan." Jurylid Simon Cowell was lyrisch: "Je hebt een bepaalde gloed over je heen, misschien is het nu wel jouw tijd."

In de halve finale zong Glennis haar vertolking van This Woman's Work van Kate Bushvolgens streng jurylid Cowell was dit het beste optreden van de hele avond. Toch had ze de zogenoemde 'Dunkin Save' nodig om een plaats in de finale te bemachtigen, dat is een soort laatste kans voor kandidaten die eigenlijk niet genoeg stemmen kregen om de finale te halen.

De uiteindelijke finale waar Glennis in staat neemt twee dagen in beslag; 18 en 19 september. De winnnaar van America's Got Talent wint maar liefst 1 miljoen dollar, een platencontract en mag optreden in Planet Hollywood Resort & Casino in Las Vegas.

Glennis Grace in Beste Zangers

Afscheid
De nationale doorbraak van Glennis Grace begon in Beste Zangers. Met haar vertolking van Volumia's 'Afscheid' scoorde ze haar eerste nummer 1-hit in de single top 100:

Didn't We Almost Have It All
In Beste Zangers Unplugged laat Glennis horen hoe je een Whitney Houston neerzet.

Waarom
En ook dit nummer van André Hazes brengt ze op haar prachtige, eigen manier.

Empire State of Mind met Lange Frans
Mocht Alica Keys ooit te ziek zijn voor een optreden, dan kan ze Glennis bellen.

Deel dit artikel