In de zevende aflevering van seizoen 2021 van Beste Zangers zien en horen we het repertoire van Anneke van Giersbergen, de metal-zangeres. Wat vond zij van haar speciale avond en hoe heeft zij dit ervaren? Je ziet het in bovenstaande video! 

"Het is niet in woorden uit te drukken hoe het voelt als iemand anders een nummer speciaal voor jou gaat zingen", aldus Anneke. De zangeres vond het heel bijzonder en alle songs raakte haar enorm. Anneke brak gelijk bij de eerste noot van Alides, ze ging gelijk onderuit.

Gentle giant

De klankkleur en het karakter van Belle in een metalsong vond Anneke een fantastische combinatie. Voor haar de meest verrassende song van de avond. Het optreden van Bökkers ging door merg en been, ze werd geraakt door de gentle giant.

'Blown away'

Anneke vindt de stem van Joe zijdezacht en hij kwam volgens haar wel in de buurt van Prince. Karsu zong één van de meest recente nummers van Anneke, waardoor het ook nog bij haar vers in haar gevoel en systeem zit.

Ze vond het heel bijzonder om het nummer op deze manier te horen. 'Blown away' was Anneke door het optreden van Roel, hij heeft het nummer nog pittiger en bombastischer gemaakt. 

Deel dit artikel