Al jarenlang staat ze hoog op de verlanglijst van Beste Zangers. En dit jaar is het eindelijk zo ver; Trijntje Oosterhuis doet mee met Beste Zangers!

Voorafgaand aan de opnames van de tweede uitzending is de spanning onder de Beste Zangers voelbaar. Ze moeten namelijk zingen voor één van Nederlands beste zangeressen: Trijntje Oosterhuis.

Operazangers Maria Fiselier knijpt ‘m op voorhand al behoorlijk: “Ik was nog een klein meisje toen ik de muziek van Trijntje Oosterhuis voor het eerst hoorde. Ik heb daar echt op staan dansen. En als je dan nu bedenkt dat ik twintig jaar later hier met haar op Ibiza ben en voor haar ga zingen… Daar word ik wel zenuwachtig van ja.” Maria trekt de stoute schoenen aan en besluit 'De Zee' van Trijntje Oosterhuis te vertalen naar het Frans, in een opera-sausje. 

Ook Davina Michelle is behoorlijk zenuwachtig. De kwaliteit van Trijntje is zo hoog en iedereen wil dat op zijn of haar eigen manier proberen te evenaren. Zij heeft namelijk een Engelse versie gemaakt op 'Vlieg met me mee'. 

Beluister alle nummers op Spotify

Alle nummers uit deze en voorgaande uitzendingen van Beste Zangers zijn te beluisteren op Spotify: 

Deel dit artikel