Glennis Grace is door naar de kwartfinale van het populaire America's Got Talent. Eerder al betoverde ze de kijkers en de jury met haar geweldige auditie waarin ze een nummer van haar idool Whitney Houston zong. Glennis was unaniem door naar de volgende ronde. 

En afgelopen nacht werd duidelijk dat ook Glennis die ronde met gemak heeft gehaald. Na haar eerste auditie kreeg ze van jurylid Mel B (ex-Spice Girls) de opmerking dat ze heel erg klinkt als Whitney en dat ze benieuwd is hoe Glennis klinkt als ze een ander nummer zingt. Die opmerking heeft ze ter harte genomen want in de tweede ronde wist ze iedereen te verbluffen met haar vertolking van 'Nothing Compares 2U' van Prince (later gecoverd door Shinead O'Connor). Een nummer dat ze in 2012 al zong in Beste Zangers Unplugged. 

Glennis Grace - Nothing Compares 2U; Beste Zangers Unplugged

Mel B: "Je was niet alleen fantastisch... ik geloof dat je niet realiseert wat je ons hebt gegeven... je gaf alles! Dankjewel dat je mijn advies ter harte hebt opgevolgd. Geweldig gedaan." Jurylid Simon Cowell was lyrisch: "Je hebt een bepaalde gloed over je heen, misschien is het nu wel jouw tijd."

Het wachten is nu op de kwartfinales. Deze duren drie weken en in één van de liveshows neemt ze het op tegen elf acts. Zeven daarvan gaan door naar de halve finale. De uiteindelijke finale duurt neemt twee dagen in beslag; 18 en 19 september. De winnnaar van America's Got Talent wint maar liefst 1 miljoen dollar, een platencontract en mag optreden in Planet Hollywood Resort & Casino in Las Vegas.

Glennis Grace in Beste Zangers

Afscheid
De nationale doorbraak van Glennis Grace begon in Beste Zangers. Met haar vertolking van Volumia's 'Afscheid' scoorde ze haar eerste nummer 1-hit in de single top 100:

Didn't We Almost Have It All
In Beste Zangers Unplugged laat Glennis horen hoe je een Whitney Houston neerzet.

Waarom
En ook dit nummer van André Hazes brengt ze op haar prachtige, eigen manier.

Empire State of Mind met Lange Frans
Mocht Alica Keys ooit te ziek zijn voor een optreden, dan kan ze Glennis bellen.

Deel dit artikel