Hard werken en weinig slapen, dat is wat de opnames van Beste Zangers voor de deelnemers is. En dat bleek dit jaar maar weer. In vier dagen tijd worden er acht afleveringen opgenomen, inclusief activiteiten, repetities, interviews en leaderopnames. Wat je op televisie niet ziet is dat ze vaak tot diep in de nacht aan het opnemen zijn. Kortom, die opnames gaan je niet in de koude kleren zitten. En dat gaf Alain, Glen en Jan inspiratie voor een liedje.

Terwijl de mannen aan het wachten zijn op de leaderopnames (de opening van het programma) zat Alain een beetje te tokkelen op zijn gitaar. Jan kwam ernaast zitten en ze raakten aan de praat. Alain zei dat hij best wel moe was van de lange avond ervoor en merkte op: "Wel jammer dat er nog nooit een liedje over slapen is gemaakt eigenlijk". Glen voegde zich bij de twee heren en samen begonnen ze, toen nog voor de grap, te zingen: "Ik wil slaaaapeeen!".

ik-wil-slapen-strand.jpg
Jan Smit, Glen Faria en Alain Clark op het strand van Ibiza
ik-wil-slapen-strand.jpg

De grap ontwikkelde zich al snel tot een serieus idee en de drie mannen besloten tussen de opnames door de koppen bij elkaar te steken en het nummer serieus verder uit te werken. Nadat ze klaar waren met schrijven lieten ze het nummer aan de andere deelnemers van het programma horen: 

blockquote
Het nummer gaat erover dat je in een kroeg staat, iedereen heeft het leuk, terwijl jij denkt, weet je wat... Ik wil slapen!
Jan Smit over 'Ik wil slapen'

Woensdagavond 4 juli is de videoclip van het nummer 'Ik Wil Slapen' opgenomen in een standtent in Bloemendaal aan Zee. Sterren NL mocht hierbij aanwezig zijn en spraken daar met Jan Smit, Alain Clark en Glen Faria over de totstandkoming van het nummer en het idee erachter. Alain Clark"Het was zo leuk om te maken. Dit is zo iets anders als wat ik normaal doe, voor mij is het nu al een hit". Kijk hier mee naar backstage beelden van de opnames van de videoclip:

Het nieuwe seizoen van Beste Zangers start op zaterdag 1 september, om 20.25 uur bij AVROTROS op NPO 1.

Deel dit artikel