De uitvoering van 'Jest Oldu' van Anneke van Giersbergen uit de aflevering van Beste Zangers waarin Karsu centraal staat, gaat viraal in Turkije. Het nummer was te zien bij het grote showbizz programma 'Show TV - Pazar Surprizi'. En als klap op de vuurpijl is Anneke uitgenodigd door de originele zanger van het lied, Mustafa Sandal, om het nummer samen te zingen tijdens zijn concert in Istanbul.

Oorspronkelijk is 'Jest Oldu' een cover wat twee jaar nadat Karsu het nummer uitbracht, mede door social media, een grote hit werd voor haar in Turkije. In Nederland en in Turkije heeft de versie van Anneke nu heel wat teweeg gebracht.

In de aflevering van Beste Zangers rondom Karsu ontstond een mooie kruisbestuiving van muziekstijlen en culturen, met muziek als verbindende factor. Karsu was zichtbaar ontroerd door het optreden van Anneke.

Trending op YouTube

Anneke's versie staat in de top 15 van de Trending-lijst op YouTube en er zijn op datzelfde kanaal verschillende zogenaamde reactie video's door fans upgeload. Op een Turkse Twitterpagina is het optreden al meer dan 700.000 keer bekeken. 

Duet Floor Jansen en Henk Poort

Dit is niet het eerste nummer uit Beste Zangers dat de wereld overgaat. In het seizoen 2019 van Beste Zangers maakte het duet van Floor Jansen en Henk Poort, 'Phantom of the Opera', heel wat los op nationaal en internationale grond. Fans, YouTubers en vele grote internationale websites spraken over dit legendarische duet. 

Joe Buck in de schijnwerpers  

Donderdag 7 oktober om 20.30 uur staat de jongste deelnemer van dit seizoen in de schijnwerpers van de nieuwste aflevering van Beste Zangers. Wat zullen de zangers voor Joe in petto hebben? Kun je geen genoeg krijgen van Beste Zangers, bekijk dan hieronder alle optredens van de meest recente aflevering. 

Deel dit artikel