Joe Buck is de artiestennaam van Sjoerd de Buck. Joe zag het levenslicht in het jaar 1995 in de plaats Oostburg. De zanger studeerde in 2017 af aan de Rockacademie in Tilburg. Een van zijn nummers werd gebruikt in de reclame van een bekende supermarktketen en veroverde hiermee een plekje in de Top 40. Zijn liefde en passie voor countrymuziek neemt hij mee in het nieuwe seizoen van Beste Zangers en kan iedereen genieten van zijn warme countrystem.

Nashville

Na zijn studie deed Joe mee met Giels TalentenJacht, een online talentenjacht. Via dit programma is de zanger voorgesteld aan Ilse de Lange. Zij was onder de indruk van Joe en hij kreeg een contract bij het platenlabel van Ilse. Via Ilse de Lange stond hij in tal van voorprogramma’s van Amerikaanse acts die in Nederland kwamen spelen. In 2018 verbleef hij een maand in Nashville om zich te verdiepen in de countrymuziek.

The Way You Take Time

In opdracht van een paar reclamemakers schreef Joe het liedje ‘The Way You Take Time. Het nummer werd gebruikt voor een commercial van een supermarktketen. Met deze single belandde bij in 2019 in de Top 40 en heeft het nummer regelmatig live gezongen bij verschillende Nederlandse radiozenders. 

Shania Twain

Joe schrijft het liefste kleine popliedjes met verhalende teksten. Hij heeft zich door veel artiesten laten inspireren, zoals Taylor Swift en Shania Twain. Zo zijn er nog beelden dat een vierjarige Joe Buck op Shania Twain staat te dansen, terwijl zijn vader op de elektrische gitaar speelt. Naast zijn eigen liedjes, schrijft Joe ook mee aan muziek voor andere artiesten. 

White Roses 

Met zijn nummer ‘White Roses’ brengt Joe een ode aan zijn ouders, die hun eerste kind verloren bij de geboorte. Het is zijn meest persoonlijke nummer tot nu toe. "Het zat altijd in m'n achterhoofd, en tijdens een schrijfsessie viel alles ineens op z'n plaats. White Roses is een belangrijk thema in m'n familie."

Deel dit artikel