In 1981 wordt Milow geboren in België als Jonathan Ivo Gilles Vandenbroeck. Muziek zat er van kleins af aan al in; wanneer de Belgische singer-songwriter 9 jaar is begint hij met het spelen van accordeon. Op een latere leeftijd komt hier nog de elektrische én akoestische gitaar bij. Vanaf zijn 17e speelt hij in verschillende bands, waar na vier jaar een einde aan komt. Hij verlaat de rockband, gooit bijna alle zelfgeschreven nummers weg en maakt een nieuwe start als soloartiest.

Milow wordt voor het eerst gehoord op Humo’s Rock Rally 2004, een tweejaarlijkse wedstrijd voor rockbands die wordt georganiseerd door het Vlaamse weekblad Humo. Helaas gaat een podiumplaats net aan zijn neus voorbij, maar zijn coverversie valt op. In 2007 breekt Milow door met zijn single 'You don't know'. 

Ayo Technology

In 2008 maakt de Belgische zanger een cover van ‘Ayo Technology’, van de gelijknamige single uit 2007 van 50 Cent, Justin Timberlake en Timbaland. Wat begint als grap wordt een maand later een hit. Binnen een paar uur verandert Milow, met zijn akoestische gitaar, het hip-hop nummer in zijn eigen stijl.

Music Industry Awards

Met maar liefst 12 gewonnen MIA’s staat Milow op de tweede plaats van de meervoudige winnaars van de jaarlijkse, Vlaamse muziekprijzen. Deze publieksprijzen worden gekozen via een online stemprocedure, door professionals uit de Vlaamse muziekwereld én door middel van televoting.

Howling At The Moon

Aan het einde van de zomer van 2015 besluit Milow zijn horizon en stijlen te verbreden. Voor ‘Howling At The Moon’, het laatst geschreven nummer voor zijn vijfde album, combineert de Belgische singer-songwriter housemuziek en alternatieve R&B met hiphop en zijn akoestische gitaar: “Dit nummer geeft het album wat meer licht, waarvan ik voelde dat het nodig was.”

Terug naar de roots

Na een tournee van vijf jaar moet Milow er even tussenuit. Hij vertrekt naar zijn tweede huis is Los Angeles. Eindelijk kan hij weer op zijn kamer teksten schrijven, zoals het ooit is begonnen. Hij zoekt nieuwe inspiratie en waar kan je die beter vinden dan in Los Angeles. "Het gaat mij voornamelijk om de sfeer die er heerst. Als ik daar ben, vergeet ik al mijn beslommeringen. In LA leef ik gezonder en met regelmaat, wat ervoor zorgt dat ik meer energie heb. Bovendien prikkelt de enorme muziekgeschiedenis van de stad mij, je voelt gewoon dat er iets in de lucht hangt."  Uit het verblijf in Los Angeles ontstaat zijn nieuwe album 'Lean into me', waarop onder meer het nummer 'Help' staat:

Liefde voor muziek

In 2019 nam hij deel aan het Vlaamse programma 'Liefde voor Muziek' (de Vlaamse variant van Beste Zangers, waar hij o.a. een single uitbracht met Nederlandse zangeres Ilse Delange. En dit jaar is hij te zien bij ons!

Deel dit artikel