Sanne Hans, frontvrouw van haar eigen band Miss Montreal, wordt in 1984 in Dedemsvaart geboren. Ze groeit op in een muzikale familie en schrijft als klein meisje al liedjes. Vanaf haar tienerjaren speelt de Nederlandse Singer-songwriter in bandjes. En dit seizoen is ze te zien in Beste Zangers!

Doorbraak

In 2002 speelt Sanne Hans in Ysis, een meidentrio. De band speelt onder meer in het voorprogramma van Racoon en op de festivals Huntenpop, Peacedog, Oerol en het Bevrijdingsfestival. Algemene bekendheid in Nederland krijgt de zangeres pas echt wanneer ze als Miss Montreal in 2008 haar eerste single ‘Just A Flirt’ uitbrengt.

Miss Montreal

Samen met haar band, bestaande uit basgitarist en achtergrondzanger Kobus Groen, gitarist Michi Schwiemann, drummer Thijs Rensink en toetsenist Peter Hendriks, is Miss Montreal een graag geziene gast op festivals als Concert at SEA en Vrienden Van Amstel LIVE!. Eén jaar na het uitbrengen van hun eerste single verschijnt het gelijknamige debuutalbum Miss Montreal.

Theatertour S-ss-sss-anne!

In 2012 verschijnt het derde album ‘I Am Hunter’, hierna volgt de theatertour S-ss-sss-anne! In deze theatershow laat Sanne Hans zichzelf zien, zowel op muzikaal- als persoonlijk gebied. Een avond vol liedjes, een biertje, een traan en een grote glimlach.

Zomerhit

Samen met Nielson scoort Miss Montreal in 2013 een grote zomerhit met het nummer 'Hoe'. De twee ontmoeten elkaar tijdens de opnames van het tv-programma De Beste Singer-songwriter Van Nederland, waar Miss Montreal coach is. Een klein jaartje later zingen ze samen op de single 'Hoe'. Het nummer wordt een grote hit en betekent voor Miss Montreal zelfs haar eerste gouden plaat.

Een veelzijdige frontvrouw

De singer-songwriter blijft nuchter onder al het succes en organiseert sinds 2016 voor drie jaar op rij haar eigen festival ‘Bierpop’, met Kensington, DI-RECT en De Dijk als headline. Daarnaast is Sanne drie seizoenen te zien als jurylid in het programma 'De beste singer-songwriter van Nederland' én is ze van 2015 tot 2018 te zien als Jurylid in The voice of Holland. In 2016 zag je Sanne al eerder voorbij komen bij AVROTROS met het programma 'Lieve S-S-Sanne', waarin ze op bezoek ging bij fans die iemand willen verrassen met een persoonlijk lied. Mooie, grappige, bijzondere en emotionele verhalen vormden de inspiratie voor Sanne om ter plekke een nummer te schrijven én natuurlijk te zingen. En nu kan ook Beste Zangers aan dit rijtje worden toegevoegd!

Scherven Van Geluk

Na alle Engelstalige albums en Nederlandstalige duetten is het tijd voor de eerste Nederlandstalige singles van Miss Montreal. Op 19 juni 2020 verschijnt de derde single ‘Scherven van Geluk’, onder meer geschreven met de Nederlandse rapper, en ook deelnemer van Beste Zangers, Diggy Dex. 

Deel dit artikel