Roel van Velzen, geboren in Delft in 1978, komt uit een muzikale familie. Beide opa’s zaten in een accordion band en zijn vader was muzikant. De zanger was jarenlang onderdeel van de pianobar Crazy Pianos. Hij brak door in Nederland met zijn single ‘Baby Get Higher’ en hij was coach bij de eerste seizoenen van The Voice of Holland. Zijn humor en zijn energieke repertoire zie je dit seizoen terug in Beste Zangers. 

Queen 

Queen is van grote invloed geweest voor Roel. In 1991 overleed frontman Freddie Mercury. Roel was destijds 13 jaar en die avond werd Live Aid (1985) vanuit Wembley herhaald. Roel stond sprakeloos voor de tv: “Wat Queen deed, de laatste man in het stadion het gevoel geven op de eerste rij te zitten”.Voor Roel was dit duidelijk, dit wil ik ook, zo wil ik zijn. Jaren later in 2011 staat hij zelfs met Queen-gitarist Brian May op het podium. Roel mocht samen met May twee Queen liedjes spelen. 

Crazy Pianos

Roel wint met zijn studentenband The Goldfish in 1999 de Heineken Student Music Award. Mede hierdoor mag hij auditie doen bij pianobar Crazy Pianos. In de pianobar duelleerde twee pianisten om de gunst van het publiek. Roel heeft daar naar eigen zeggen “zeven jaar lang betaald kunnen repeteren”. 

Muzikaal kompas 

Kor, de vader van Roel, is echt zijn muzikaal kompas geweest. Kor was muzikant en reclameman. Hij dacht in concepten en zo schreef hij ook zijn liedjes. Roel heeft het op die manier van hem geleerd. Hij heeft ook veel samen met zijn vader geschreven, met als absolute hoogtepunt het nummer ‘Sing Sing Sing’. Zijn vader overleed in 2017. Roel is zelf vader van twee kinderen, Laut Pepijn en Boaz.

When Summer Ends 

Roel is het meest trots op het nummer ‘When Summer Ends’, geschreven voor de film Zomerhitte. Roel had het script gelezen en wist meteen wat hij wilde schrijven. Roel heeft in zijn loopbaan meerdere albums uitgebracht, op grote podia gestaan en vele theatervoorstellingen gespeeld.

Deel dit artikel