Rolf Sanchez brengt Latin-vibes naar Beste Zangers! De 27-jarige Rolf Sanchez woont afwisselend in Nederland en in Miami en heeft een Dominicaanse moeder en een Nederlandse vader.

Doorbraak in Latijns Amerika

In 2011 besluit Rolf om mee te doen met X-Factor, en dit met succes. Hij komt door alle rondes en behaald de finale waar hij derde wordt in het team van Gordon. 

Na X-Factor kriebelt het bij Rolf naar meer en besluit hij in 2013 op de bonnefooi naar de Domincaanse Republiek te gaan om zich daar te storten op Spaanstalige/Latin nummers. Hij wordt ontdekt en krijgt de kans om daar op te treden in diverse televisieshows.

Inmiddels heeft Rolf een platencontract bij Sony en heeft het platenlabel 'Latin Pulse Group' een aanbod gedaan voor een carrière in Amerika. Hij woont tegenwoordig dus in Miami waar hij samenwerkt met o.a. Guianko Gómez, de producer van Marc Anthony. Hij wordt nu ook wel de King of Dutch Latin genoemd. 

Rolf heeft al drie nummer 1 hits in de Amerikaanse Billboard Tropical Songs Chart op zijn naam; Por si no te vuelvo a ver, Que se siente en Vas a entender.

Zijn nieuwste single 'El Universo' heeft Rolf uitgebracht in maart van dit jaar:

Acteerdebuut

Je kent Rolf misschien ook wel van zijn acteerdebuut in de film 'Verliefd op Cuba' waar hij samen met Abby Hoes een liefdeskoppel speelt.

De uitzending van Rolf Sanchez zie je op zaterdag 7 september om 20.30 uur op NPO 1.

Deel dit artikel